Přeskočit na hlavní obsah

#204 Brownies z malinové čokolády

Ahoj všichni!
Myslím si, že není žádným neobvyklým zvykem těsně před odjezdem na dovolenou spotřebovat potraviny, které by se mohly zkazit. To je asi klasika, které se drží většina rodin a určitě by to „nehodilo“ článek. Taky ale může nastat situace, že den před odjezdem máte ze ¾ neočesaný strom višní. To je potom na místě obvolávání známých, ať si přijedou natrhat. Zn. Spěchá.
Už dlouho jsem v hlavě nosila vizi čokoládového dortíku s bílým krémem, čerstvým ovocem a lístkem máty. A vizi jsem zhmotnila do podoby brownies.


Když jsem se v červnu setkala s blogerkou Bárou (mimochodem její blog zde), dostala jsem od ní mimo jiné (ještě jednou děkuji!) malinovou 70% čokoládu (Lidl, čokoláda J. D. Gross). Právě ta byla jedinou, kterou jsem v mém cukrářském záchvatu měla doma při ruce.

Co se týká kulinářství, jsem experimentátor do morku kosti a vaření podle kuchařky není mým zvykem. Nebo mě jen přemohla lenost a na kuchyňskou linku jsem si vyndala onu malinovou čokoládu.

Mimo ní jsem ještě z kredence vyndala:
125g másla 
2 vejce
100g krupicového cukru
50g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva


Nejprve jsem si dala předehřát troubu na 160°C. Poté jsem si nachystala vodní lázeň a dala pomalu rozpouštět máslo a čokoládu. Rozklepla jsem vejce a teď velké díky robotu – odolala jsem své mizerné trpělivosti a nechala je poctivě vyšlehat, dokud nezesvětlala. Do nich jsem ještě krátce zašlehala cukr a poté přilila směs másla a čokolády. Nakonec se přišla pobavit i mouka a prášek do pečiva, ještě pár otáček metlou a těsto bylo hotové. Pozn. Můžete se setkat i s verzí, že do brownies prášek do pečiva nepatří, já ho přidávám jako „pojistku“. Pokud se ovšem cítíte v kuchyni jako Gordon Ramsay, klidně ho vynechte :-) 
Nakonec jsem těsto rovnoměrně uhladila do pečícím papírem vyložené formy a nechala péct cca 25 minut. Pro představu – pekla jsem v této formě a udělala jsem 6 kousků. Zdobila jsem jen šlehačkou s jedním stužovačem (ten není nutný, pokud budete dezert okamžitě podávat).


Poznatky pro příště:
- použiji větší formu, aby bylo těsto slabší
- opět úmyslně vynechám celé kousky čokolády v těstě, protože mi to bez nich chutná lépe.

Tak na léto a zpracované ovoce ze zahrady!
Vaše,


Komentáře

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.