Ahoj všichni!
Myslím si, že není žádným neobvyklým zvykem těsně před
odjezdem na dovolenou spotřebovat potraviny, které by se mohly zkazit. To je
asi klasika, které se drží většina rodin a určitě by to „nehodilo“ článek. Taky
ale může nastat situace, že den před odjezdem máte ze ¾ neočesaný strom višní.
To je potom na místě obvolávání známých, ať si přijedou natrhat. Zn. Spěchá.
Už dlouho jsem v hlavě nosila vizi čokoládového dortíku
s bílým krémem, čerstvým ovocem a lístkem máty. A vizi jsem zhmotnila do podoby brownies.
Když jsem se v červnu setkala s blogerkou Bárou
(mimochodem její blog zde), dostala jsem od ní mimo jiné (ještě jednou děkuji!)
malinovou 70% čokoládu (Lidl, čokoláda J. D. Gross). Právě ta byla jedinou,
kterou jsem v mém cukrářském záchvatu měla doma při ruce.
Co se týká kulinářství, jsem experimentátor do morku kosti a
vaření podle kuchařky není mým zvykem. Nebo mě jen přemohla lenost a na
kuchyňskou linku jsem si vyndala onu malinovou čokoládu.
Mimo ní jsem ještě z kredence
vyndala:
125g másla
2 vejce
100g krupicového cukru
50g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
Nejprve jsem si dala předehřát troubu na 160°C. Poté jsem si
nachystala vodní lázeň a dala pomalu rozpouštět máslo a čokoládu. Rozklepla
jsem vejce a teď velké díky robotu – odolala jsem své mizerné trpělivosti a
nechala je poctivě vyšlehat, dokud nezesvětlala. Do nich jsem ještě krátce
zašlehala cukr a poté přilila směs másla a čokolády. Nakonec se přišla pobavit
i mouka a prášek do pečiva, ještě pár otáček metlou a těsto bylo hotové.
Pozn. Můžete se setkat i s verzí, že do brownies prášek do pečiva nepatří,
já ho přidávám jako „pojistku“. Pokud se ovšem cítíte v kuchyni jako
Gordon Ramsay, klidně ho vynechte :-)
Nakonec jsem těsto rovnoměrně uhladila do pečícím papírem
vyložené formy a nechala péct cca 25 minut. Pro představu – pekla jsem v této
formě a udělala jsem 6 kousků. Zdobila jsem jen šlehačkou s jedním stužovačem (ten není nutný, pokud budete dezert okamžitě podávat).
Poznatky pro příště:
- použiji větší formu, aby bylo těsto slabší
- opět úmyslně vynechám celé kousky čokolády v těstě, protože mi to bez
nich chutná lépe.
Tak na léto a zpracované ovoce ze zahrady!
Vaše,
Ooo, vypadá to luxusně! :)
OdpovědětVymazatEVERYTHIN KATE
Děkuji :-)))
VymazatVypadá to naprosto dokonale! :)
OdpovědětVymazatGIVEAWAY ♥ Another Dominika
Taky děkuji :-)
VymazatTuto čokoládku mám z Lidlu moc ráda! A vypadá to parádně :)
OdpovědětVymazatMonča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /
Mě se na ní líbí hlavně to vyšší procento kakaa :o) .. Děkuji :)
VymazatMňam! Takové zákusky mám moc ráda, hlavně tam musí být šlehačka a čokoláda O:)
OdpovědětVymazatBLOND SITE
Tak to by v tomto případě mělo být splněno :-)
Vymazatmňam, vyzerajú vynikajúco!:)
OdpovědětVymazatLetná giveaway na blogu!
mňam, vyzerajú vynikajúco!:)
OdpovědětVymazatLetná giveaway na blogu!