Přeskočit na hlavní obsah

#201 Sweet 60

Ahoj čtenáři!
V podstatě každý měsíc narození má něco do sebe. My, co jsme si to odbyli v zimě, na jaře nebo na podzim jsme měli bezesporu něco společného. Jako malí jsme si totiž užili jednou za rok, zcela opakovaně, svých pět minut slávy při rozdávání bonbonů svým spolužákům. Zpravidla to byly bonbony Bon-Pari (vždycky jsem vyjídala ty vínové) a celá třída, včetně učitelky, zpívala „Hanička má narozeniny a my máme..“

Tak. Druhá skupina dětí jsou ty narozeny v létě. Prostě byly prázdniny a ony ty dva sáčky bonbonů donést nemohly a to jsem jim těžce nezáviděla.

Postupem času mi začalo docházet, že říjnový datum mého narození je pro pořádání oslav zhola nepraktický. Jasně, neslo to s sebou i vtipné situace, kdy jsme se s kamarádem střídali o mou červenou mikinu se sobem, když jsme se v pozdních hodinách přesouvali do jiného podniku… Ale léto je prostě léto.

Tento červenec vyžadoval větší přípravy, protože ještě osm a táta je znovu plnoletý + půlstoletí k tomu. 

Pečení dortu mi mamka drze nesvěřila. Pravdou ale je, že výpomoc od Hájka se vyplatila. Harlekýn je nejlepší klasika!


Vyhrála jsem si alespoň s cupcakes. Krém jsem trochu zmatnila šťávou z jihočeských borůvek a květ z Brutnáku lékařského. Je jedlý a to se počítá :-) 

Vše je povoleno! Kupodivu ale nejmladší hosty zaujaly víc samolepky Krtečka než samotná lízátka. 

 Slané šneky jsem naposledy pekla na svou maturitu a ráda jsem si na ně zase vzpomněla.

 Zkusila jsem poprvé cake (brick) pops a příště vezmu na vědomí i marshmallowny :-) 


Nečekaný host!

Příští oslava, které budu spoluorganizátor bude svatba. Skoro za měsíc. A já se nemůžu netěšit!
Užívejte léta a opatrujte se.
Vaše,




Komentáře

  1. Jeej, ten ježko :DD Inak super fotky, určite ste si to veľmi užili :)

    Pozývam ťa na letnú Giveaway, ktorá práve prebieha na mojom blogu! :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.