Přeskočit na hlavní obsah

#188 Sustainable Fashion Day vol.2

Ahoj čtenáři!
Doufám, že jste si v pátek užili první teplejší den a že už se nemůžete dočkat jara. Stejně jako já. Dnes bude ale řeč o včerejší sobotě. Třetí víkend v březnu je Praha každoročně nabitá různými kulturními akcemi. 

Už je to pár týdnů, co mi na mailu přistála pozvánka na akci, která se konala v rámci pražského Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku. A to bych to nebyla já, kdybych se tam nevydala. Moc dobře si pamatuji na jeho první ročník, tehdy ještě Prague Fashion Weekend, v roce 2010, kdy jsme se s kamarádkou mačkaly v přeplněné Pařížské. Byla tam pěkná atmosféra a líbilo se mi, že ji mohl nasát každý "smrtelník". ¨

Takže pokud nemáte pozvánku, akreditaci nebo nejste VIP, tak máte v současné době smůlu a přehlídky MBPFW se prostě nezúčastníte. A proto mám radost, že jsem se mohla zúčastnit alespoň níže popsané akce.


Sustainable Fashion Day.

Sustainable znamená v překladu udržitelný a slovo fashion asi není třeba překládát. Celá tahle akce se nesla v duchu obeznámení, že textilní průmysl je druhým nejšpinavějším a se dá vyžít i s počtem oblečení, které opravdu nosíme. Sama jsem si dala dohromady tři slova, kterým bych charakterizovala termín "udržitelná móda". Byla by to slova - ekologie, kvalita, nadčasovost. (FAIRWEAR).




Celý event se dělil do dvou částí - Workshop Udržitelný šatník o tom, jak se nenechat zlákat "fast fashion" řetezci a nebo třeba o tom, jak poznat kvalitní látku.
Druhou částí byla Shopping zóna, kde "probíhala praxe". Mohli jsme si prohlédnout, osahat i očichat udržitelnou módu či organickou kosmetiku (dobře, čichalo se jen ke kosmetice - aspoň doufám ^^) a popřípadě si nějaký ten vzorek i odnést domů. Zaujaly mě značky WIN WIN love a Liška Mazaná.





Místem činu bylo Café Jedna ve Veletržním paláci v Holešovicích. Pojmem café si zpravidla představím menší útulný prostor, ale tady to bylo úplně jiné. Moc se mi líbila vysoká prosklená stěna a skoro až sterilní industriální vzhled kavárny. 
Posilnila jsem se ranní kávou - tedy tradičním cappuccinem, které na mě bylo trochu hořké. Nemyslím si, že by to bylo špatnou úpravou, nýbrž spíše druhem kávy. Z jaké pražírny káva byla, to bohužel nevím.




Nemohli jsme nevyužít chvilky v Holešovicích a zašli jsme se podívat na Matějskou pouť. Nebyla jsem tam asi tři roky a musím konstatovat, že se tam toho tolik nezměnilo. Zašli jsme jen na legendární atrakci Kamikaze. Při odchodu se přítel ještě "vytáhl" a vystřelil mi čtyři růže na střelnici. Mám radost! :-) 

Potom už nás čekala cesta na tramvaj a přesun na Náplavku a na Piazzetu Národního divadla, kde se koná Dyzajn Market. O tom ale zase příště! :-) 

Krásnou neděli!
Vaše,




Café Jedna Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.