Přeskočit na hlavní obsah

#177 Zážitek v restauraci Platina

Ahoj čtenáři!
Zkouškové uteklo a dneska si po úplném týdenním odpočinku užívám poslední volný den. Ráno jsem byla na farmářských trzích a nakoupila čerstvé potraviny na zítřejší oběd. Od nového týdne mi totiž začíná nový semestr, na který jsem se patřičně připravila. Koupila jsem si nový kroužkový sešit a super roztomilou krabičku na jídlo v Tigeru - i s příborem a maličkým kelímkem na dresing (fotka je na fb blogu). Nechci si totiž denně kupovat oběd (už jen to kafe leze do peněz! :-D).


Ráda bych vám ale pověděla o krásné včerejší večeři, na kterou jsme s přítelem vyrazili díky společnosti Zomato. Tímto jí moc děkuji!

Navštívili jsme restauraci Platina, která se nachází jen pár kroků od Karlova mostu v Praze. 
Jelikož jsme si předem udělali rezervaci, tak na nás čekal stůl prostřený dlouhým krémovým ubrusem, stejně tak židle. Trochu ve svatebním stylu ^^..  


Večeře začala aperitivem Bohemia Sektu, který automaticky doplnilo pečivo s domácí pomazánkou, popřípadě olivový olej s balsamikem. 

Pointou večera bylo ochutnání degustačního menu. Ty nabízí restaurace dvě, my jsme měli to s názvem Platina a skládalo se z následujícího:

Platina Restaurant, Staré Město Menu

Narozdíl od přítele, který nejí ryby, jsem neměla s žádným chodem problém. Myslím si, že je menu dobře poskládané, jen bych vynechala houby i u dančího, když jsme je již ochutnali v bramborové polévce. Nechci si hrát na velkého kritika a znalce, takže pokud to budu brát okem běžného návštěvníka, udělím plný počet bodů. Těžko vypíchnout jen jednu věc, která mě uchvátila nejvíc. I když... asi to byla pečená zimní zelenina ^^. A několik druhů vína.. Porce nebyly velké, což je samozřejmě v tomto počtu jídel jedině plus! 





Jestli jsme si ale něco uživali, tak to byla obsluha. Bohužel mi občas připadá, že na pozici číšníka/servírky pracuje kde kdo z ulice a o základech společenského chování nemá ani páru. Tady to byl opak, my se cítili jako chtění hosté a já měla možnost "procvičit si znalosti z tanečních - z lekce stolování". 

Vím, že by každá recenze měla mít svá pozitiva i negativa, ale ta druhá zmíněná hledám jen těžko. Ceny se zdají vyšší, a pokud jste na tom finančně podobně jako já, tak podotknu, že to není lokál, kam bych chodila denně. Jedná se spíš o zážitek. Je to ten podník, kde cena odpovídá kvalitě a když už tam jdu, tak mi není líto dát o pár korunek navíc. 



Sečteno, podtrženo.. Užili jsme si to! 
Napište mi, kde jste naposledy večeřeli vy a mějte hezkou neděli!
Vaše,




  Platina Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Pozn. Polévku jsem jaksi zapomněla vyfotit, takže si pro dnešek jednu bramboračku představte. Příště to bude už kompletní! ^^ 

Komentáře

  1. MMm, to věřím, že je to takový zážitek :). Já byla naposledy na večeři nejspíš o letních prázdninách minulého roku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si žádá nějakou nápravu! :)) Máš s kým, tak vyraž! :P

      Vymazat
  2. Líbí se mi jak to popisuješ. Občas je prostě fajn užít si něco nevšedního, jako večeři v takovéhle restauraci :) Mimochodem mi cena za 5 chodové menu u Karlova mostu nepřijde nějak přemrštěná, občas co tam vídám je děs a aní to není tak nóbl :)
    LENNY MALI . com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji!! No, oni maji na internetu uvedenou cenu 750.- (popř. 850.-) .. ale tam byla 1150.- (popř. 1250.-).. To už je vyšší, ale i tak s Tebou souhlasím. Je to tolik, aby si to člověk mohl dovolit, ale na druhou stranu už od toho očekává "něco navíc".. Což tento podnik určitě splňuje, a proto jsme si to tolik užili :-) Děkuji za komentář! :)

      Vymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.