Přeskočit na hlavní obsah

#142 Túra, bobová dráha a procházky...

Ahoj čtenáři!
Po dvou článcích, které obsahovaly fotky a nějaké to povídání o mé dovolené, se dostáváme k poslednímu - třetímu. 



Ve čtvrtek minulý týden jsme se vydali na největší výlet během našeho pobytu. Už když jsme dovolenou objednávali, tak jsem počítala s tím, že se chci podívat na Sněžku. Respektive, vyjít Sněžku. Sama jsem tam totiž ještě nebyla a považuji to za takovou malou povinnost každého Čecha. Nakonec jsme ale plány změnili a vydali se autem na Horní Mísečky, odkud jsme se nechali autobusem (jezdí kyvadlově každých cca 15 minut) vyvézt na Zlaté návrší. 
Tam už jsme se po svých vydali na prohlídku Mohyly Hanče a Vrbaty a potom přes Harrachovy kameny a Dvoračky na Labskou boudu, kde jsme si dali točenou malinovku. Potom jsme pokračovali přes Ambrožovu vyhlídku k Pančavským vodopádům a nakonec k prameni Labe. Ačkoli jsem na Zlatém návrší už před pár lety byla, k prameni jsem se nedostala. Tak jsem si nakonec splnila aspoň jedno přání :-). Od Labe jsme se už pěšky vraceli dolů na Horní Mísečky k autu a celkem rozlámaní jsme se rádi dopravili do Rokytnice nad Jizerou, kde jsme si dali čaj a potom už se vraceli do hotelu. 








Nakonec jsme byli docela rádi, že jsme zvolili tento program, protože jsme toho viděli opravdu dost a výhled byl úžasný ze všech stran. Ale věřím, že i na tu nejvyšší horu Česka vylezu co nejdříve :-)



Poslední fotky jsou ze závěru pobytu, kdy jsme se ještě jednou podívali do Polska (pro nějaké ehm... jídlo domů..) a taky jak jsme šli využít vstupenku na bobovou dráhu. Vydali jsme se tam schválně až před zavíračkou, abychom se vyhnuli frontám. Ze začátku jsem měla maličko obavy, jelikož moje do té doby poslední jízda skončila srážkou, ale ukázalo se, že byly úplně zbytečné! Přede mnou jela nějaká paní a ještě mě brzdila! :X :D Možná, že kdybychom tam byli s přítelem úplně sami, užili bychom si to ještě víc, ale i tak to bylo moc fajn a jdu hledat otevíračku bobovky v Praze! :-)









Tím uzavírám popis letošní dovolené a už teď se těším na další :-)

Mějte se hezky,
Vaše 

Komentáře

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.