Přeskočit na hlavní obsah

#138 Jak nám voněl dům mátou...

Dobré ráno, čtenáři! :-)

Doufám, že tato vedra jen nepřežíváte, ale že si je pořádně užíváte někde u vody a ne zavřeni v kanceláři v nepohodlném oblečení. Aby ten relax šel o něco lépe, mám pro vás tip, jak si následující dny o něco zpříjemnit.

Neznám snad nikoho, komu by nechutnalo mojito. Jenže udělat ho, dát do láhve/hrnk/termosky a vzít si ho s sebou k rybníku/bazénu dá docela práci. 
Sirup! To je věc, která vám poslouží jako dobrá alternativa a osvěží to také obstojně :-)

Budeme potřebovat (cca 250ml sirupu):
55g čerstvé máty, stonek čerstvé meduňky (cca 5g), 100g cukru krystal, 100g třtinového cukru, 600ml vody, citron, popř. kyselinu citronovou

Bylinky omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme na plátky nakrájený citron, zalijeme 600ml vody a vaříme 15 minut. Poté hrnec odstavíme z plotny a necháme 15 minut louhovat. Směs přecedíme přes husté sítko nebo plátýnko. Přecezenou mátu a meduňku vyhodíme a do tekuté části vsypeme cukr (popř. přidáme kyselinu citronovou). Necháme vařit dokud nevznikne konzistence sirupu (15 minut).
Podotýkám, že je sirup velmi sladký, takže stačí ředit s vodou opravdové minimum :-) 
Já si takové nápoje přes léto hodně oblíbila a věřím, že padne do oka i někomu z vás. Mimochodem, můžete si všimnout, jak se dá využít vázička z Ikey :-D

Co nejraději pijete v horkých dnech Vy? :-)
Mějte se hezky :-)


Komentáře

  1. Skvělý článek! Teď nedávno jsem přemýšlela, jak se vlastně dělá domací sirup. Těm sirupům ze supermarketům nevěřím a radši si vyrobím nějaký svůj. Nejradši mám, když mi moje babička udělá bezový sirup. Dívala jsem se i na jahodový sirup, ale mátový mě nikdy nenapadl, do mojita je to dobrý nápad, takže ho určitě zkusím. :) Chica loca♡

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. V horúčavách pijem často ovocne smoothie :-)
    http://www.londongirl01.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. mmm, vyzerá to neskutočne skvele! :) mätu cez leto veľmi často používam aj ja ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. super post! takéto drinky sú cez leto najosviežujúcejšie :D
    pozývam na giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, mojito mám ráda a tuto alternativu bych si dala :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.