Přeskočit na hlavní obsah

#135 Jedna velká čokoláda...

A už je to tady zase. Léto, volno, prázdniny a člověk chodí, jezdí, lítá - cestuje. A z jednoho takového výletu jsme si dovezli čokoládové těstoviny. 

Koupili jsme je v Muzeu čokolády a marcipánu, které se nachází jen pár metrů od náměstí v krásném jihočeském městě Tábor. Součástí muzea je i obchod, kde by se ozval jistý reflex každému čokoholikovi (a nejen tomu).

Balíček o váze 400g byl za 63.-Kč a na etiketě je uvedeno, že jsou vyrobeny ze 100% přírodních surovin (pšenice, voda, kakao). Tak tomu budeme věřit :-)

Čekala jsem, že se budou trochu lepit nebo rozpadat, ale opak byl pravdou. Zůstaly hezky pospolu po celou dobu varu, který je předepisován na pět až sedm minut.

Jako nejvhodnější způsob úpravy se mi zdálo doplnit je úplně jednoduše horkými jahodami a tvarohem. Nic víc, nic míň.

A to je finální verze - byly dokonalé!!

A jak jste na tom s čokoládou Vy? Ano, nebo ne? :-)

Mějte hezký den!
Vaše

Komentáře

  1. Čokoláda rozhodně ano! :-) Dokonce jsme byli i v tom muzeu v Táboře...škoda, že jsem si nevšimla těch těstovin - už jen pro ty udivené výrazy, které by mě doma čekaly, bych do nich šla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, ty výrazy jsou občas docela vtipné... přeci jen se čokoládové těstoviny neprodávají na každém rohu, že? :))

      Děkuji, Ani :-)

      Vymazat
  2. čokoládu mám sice ráda (jakože hodně ráda :D), ale ty těstoviny mi nechutnaly. ikdyž to možná bylo tím, že byly ze školní jídelny :D. každopádně s těma jahodama to nemuselo být špatný :3
    in another galaxy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem si na školní jídelnu nikdy nestěžovala, takže nemohu posoudit, každopádně mě ty těstoviny chutnaly moc a to žádný velký čokoholik nejsem :-) Je pravda, že byly výborné v kombinaci s těmi horkými jahodami :-)

      Děkuji, Elle :-)

      Vymazat
  3. Miluju čokoládu! Ale vůbec si nedokážu předstacit, jak čokoládové těstoviny chutnají, opravdu je v nich cítit čokoláda? :D

    anotherdominika.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vzhledem k tomu, že je součástí složení kakao, tak je z toho čokoláda opravdu chuťově znát :-) Je pravda, že jsem ji čekala ještě intenzivnější, ale zase po tom nemůžeme chtít, aby to chutnalo stejně jako když kousneme do Lindtky. Zvlášť když se to vaří :-)

      Děkuji za komentář, Dominiko :-)

      Vymazat
  4. Čokoládový těstoviny? To zní vážně zajímavě a chuť by mě teda zajímala :)

    OdpovědětVymazat
  5. vieš ako mi tečú sliny? :D mám na to chuť! ak polejem cestoviny čokoládou dostanem rovnaký výsledok? :D inak bomba ;)
    www.gummybaum.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. zaujímavé, ešte som o nich nepočula, ale vyskúšala by som ich :) nakoľko čokoládu mám veľmi rada
    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.