Přeskočit na hlavní obsah

#132 Francouzský trh na Kampě

Letos zůstávám o prázdninách, až na pár výjimek, v Česku. Cestovat do jiných kultur mě sice baví, ale zároveň si myslím, že i naše vlast má co nabídnout. A není toho vůbec málo! Pokud mě ale přepadne chuť nasát vůni i jiné trikolóry, než je ta naše, jsem ráda, že to není vůbec těžké. Stačí obout pohodlné boty a jít se projít po Praze. 

Třeba na Kampu - na Francouzský trh.


Ten se tedy koná na již zmíněném místě od 14.7. do 19.7.2015 a jedná se už o osmý ročník. Já jsem byla letos potřetí, ale poprvé se jednalo o rendez-vous :-) 
Jako vždy se mi líbilo prostředí, kde se celá akce odehrává. I když letos organizátoři mysleli na větší pohodlí pro zákazníky a v prostoru trhu je umístěno více míst pro sezení, není jich tolik, aby se dostalo na všechny. O to lepší je možnost si odnést zakoupené jídlo do parku. Pokud se tam tedy vydáte, doporučuji si vzít s sebou deku.


Atmosféru dokresluje živá hudba. Já poslouchám snad všechno, takže nebylo překvapením, že se mi kapela trefila do vkusu. Když jsme přicházeli, začali zrovna hrát písničku z hry Mafia, a to ocenil i přítel :-) Živá hudba hrála po celou dobu, co jsme tam byli a podle oficiálního webu akce vystupuje vždy od 12,14 a 17h. speciální host z Francie :-)


Jedna z nejúžasnějších vůní, co znám :-) 



















To, co jsem si nakoupila (a ihned spotřebovala O:-)) jsem umístila na Instagram blogu - SkillsofArt :-)
A už teď se těším na další ročník! :-)

Máte rádi francouzskou kuchyni a Francii obecně? Vybrali byste si? :-)

Mějte hezký večer,



Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥











Komentáře

  1. Ráda bych se na trh podívala, takže doufám, že příští rok nebudu touto dobou opět mimo Prahu, tak jako to posledních pár let je. Ve Francii jsem už mnohokrát byla a vždy si vezu do ČR nějaké jídlo. :-D I podle článku to vypadá, že trh stojí za návštěvu. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.