Přeskočit na hlavní obsah

#131 Když se dva póly...


Pokud jste na tento blog zavítali už před pár měsíci a všimli si článku #83 Co bych chtěla..., tak víte, že se týkal přání, které bych chtěla realizovat v tomto roce. Když se tak na to dívám, jedno z nich už mám splněné, dvě jsou ve stavu polotovaru a další si odškrtnu po zveřejnění tohoto článku. 


A totiž, chtěla jsem si vytvořit nad stůl malou magnetickou nástěnku. Funguje to na naprosto jednoduchém principu, který spočívá v napatlání barvy na zeď.
 
Totiž... potřebujeme k tomu: magnetickou barvu (mně ji kousek odlil známý - proto je na fotce ve skleničce od jogurtu :o)). Jinak se dá sehnat v hobby marketech, kde se ale cena se pohybuje okolo 250-300.-Kč za 250ml, což je docela dost. Dále potřebujeme štětec, tužku, pravítko (popř. vodováhu) a lepenku na zakrývání ploch při malování.


Pozn. Omlouvám se za kvalitu fotek, ale místo, kde je nástěnka realizována, nemá světelné pomínky pro focení :-)

Jako první krok jsem si vybrala místo, kde chci magnetickou plochu mít a zvolila si její velikost pomocí pravítka a tužky. Pokud je na zdi nějaká menší nerovnost (např. dírka po skobičce, tak ji tam nechte, protože hustá barva ji zacelí :-))

Obdélník kreslený tužkou jsem potom orámovala lepenkou.




A začalo to nejzábavnější ! Nanášení barvy :-) Má opravdu hustou konzistenci a myslela jsem si, že bude při malování potřeba hodně větrat. O to víc mě překvapilo, že mi vůní připomíná lesní sirup na pečení z M&S :-D  Barva je hodně těžká (100ml má snad půl kila :D), ale přesto se celkem lehce táhne :-)


Aplikace probíhá ve třech vrstvách. To znamená, že nanesu jednu, tu nechám zaschnout a pak to celé zopakuji ještě dvakrát. Zaschnutí mezi vrstvami je otázka jen cca 15-ti minut, což mě také překvapilo :-) 

Po posledním nanesení barvy jsem strhla lepenku. To je potřeba dělat velmi opatrně, aby se neodloupla i malba vedle "magnetického chlívečku" :-)  
Finální verzi jsem nechala vytvrdnout do druhého dne a pak umístila magnety. To jsem vám ale bohužel zapomněla vyfotit a proto snad pro ukázku postačí úvodní fotka tohoto článku :-) 

Přeji hezké pondělí a napište mi třeba to, co jste naposledy tvořili vy :-)))) Jo a taky se můžete zmínit, jak se vám daří dodržovat předsevzetí! :-D
S pozdravem,

Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥



.





Komentáře

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.