Přeskočit na hlavní obsah

#122 DIY: Status vetešníka

Potřebovala jsem nový noční stolek. A to proto, že sdílím pokoj s paní mňoukající čtyřnohou, která měla nutnou potřebu si o něj brousit drápky, i když o tři metry dál má své osobní škrabadlo. Znáte to...

Jako tento kus nábytku jsem už pár let používala staré štokrle, které jsem minulé léto natřela hnědou barvou, prasklinu na horní desce přelepila tapetou se vzorem tmavé dýhy a nakonec přidělala poněkud infantilní "záclonku". 

Jistě, mohla bych jít do Ikey a měla bych nový stoleček za pět minut (no spíš za patnáct, známe ty fronty u pokladen :-)), ale já mám k tomtuto kusu improvizace jakýsi citový vztah a nechtěla jsem se ho zbavovat. Asi se ozvalo mé vetešnické já.

Strahala jsem tedy tapetu i se záclonkou, vzala kartáč a začala brousit vrchní desku. Potom jsem svůj um  upgradeovala a vzala na to elektrickou brusku. Ještě chvíli jsem cítila, jak mi brní ruce, ale přešlo to.
Nakonec jsem přibila ještě spodní poličku, kterou jsem složila ze tří jednotlivých prkýnek.

Prasklina je tam možná navíc, ale berme to jako lidi - my také nejsme ideální, tak proč to chtít po kousku prkna? :-)

Vrchní deska a polička jsou mahagonovou lazurou, ostatní je středně hnědý Balakryl.

Já jsem s výsledkem docela spokojená. A pokud ho ta potvora zase začne škrábat, tak se nic neděje. Vždyť v Ikee ho mám koupený za čtvrt hoďky, no ne? :-))

Co jste naposledy vyráběli vy? :-)
Přeji hezký den,
Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥

Komentáře

  1. Paráda! Stolek vypadá jako nový a navíc se mi hrozně líbí barva :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
  2. Prasklina je právě parádní detail, která tomu dodává takový rustikální/opravdový vzhled dřeva! Palec nahoru pro prasklinu i stolek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Není nad to si takhle něco vyrobit, opravit, oživit, že? Stolek vypadá teď moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.