Přeskočit na hlavní obsah

#44 Pumpkins everywhere!


Ahoj,

víte co je vážně pech? Když vám na zahradě vyrostou tři dýně, přičemž nejmenší z nich váží asi 15kg a vy patříte mezi ty "štastlivce", kterým prostě dýně nechutná.

Včera jsem se vrátila ze školy (o tři hodiny dříve), chvilku jsem pracovala a potom se mi absolutně nic nechtělo dělat. Řekla jsem si ale, že nebudu suchar takhle při pondělku (mimochodem fakt jsem se děsně vyspala) a budu něco dělat.

Tak jsem šla a utrhla jsem dýni :-D
Utrhla jsem tu nejmenší - pro lepší představivost jsem vedle položila jablko o běžné velikosti.

Když jsem ji donesla dokutálela domů, rozhodla jsem se, že to prostě zkusím - asi po stopadesátýšestý vyzkouším něco uvařit z dýně a třeba mi to bude na stopadesátýšestý pokus chutnat.

Až do včera jsem ochutnala jen dva druhy dýně a netušila bych, jak moc se ty druhy od sebe liší! Udělala jsem ji tentokrát na slano a jako musím říct, že to vůbec nechutná špatně!! :-)

Rozhodla jsem se pro těstoviny s dýní, vlašskými ořechy a petrželkou.

Potřebujeme:
balíček těstovin, 300g dýně nakrájené na kousky, petržel, cca 40g vlašských ořechů, kmín, sůl, olivový olej, cibulka, hermelín

Osmažíme cibulku na olivovém oleji, přidáme sůl, kmín a dýni. Pár minut ještě necháme smažit a přidáme petržel, ořechy a vařené těstoviny. Smícháme dohromady a ozdobíme sýrem a petrželí.


Zbytek jsem si vzala s sebou na dnešek do školy k obědu (lenost mi ještě nedovolila zařídit si stravování v menze a dnes dorazím domů pozdě), tak snad budu pochválena i od Honzy :-) 


Dýni jsem vydlabala a umístila před dům :-) Večer jsem ještě stihla dokončit seminárku na psychologii (termín je sice až až, ale náskok se bude hodit :-)) a šla spát s dobrým pocitem, že jsem to odpoledne nepromarnila..

Tvoříte rádi/y?

Ať Vám úterý rychle uteče, já si jdu vychutnat ranní kávičku - z nového termohrnku Starbucks (další do sbírky :3) od Honzíka, ale o tom zase příště ;-)



Komentáře

  1. Jee to je parádní! A já bych si teda dýni klidně dala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, recept vypadá lákavě a jak jsi tu dýni vytvořila, je super :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. To je paráda, já budu Jack o´Lantern dělat dneska. Uvidíme co z toho vznikne :D

    www.jbself.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Recept se mi moc líbí, také bych mohla něco podobného vyzkoušet. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.