Ahoj,
původně
jsem měla dnes v plánu zveřejnit úplně jiný článek, jelikož
se snažím témata střídat, aby si každý našel "to své".
Nicméně,
včera jsem asi podruhé v životě pekla domácí chleba a fotku
jsem zveřejnila na google+. Objevily se ale požadavky na recept,
takže prosbu splním touto formou.
Pro
čtenáře z google+ sem umisťuji recept i v angličtině :-)
Potřebujeme:
800g
hladké mouky, sušené droždí, 2 hrnky teplé vody, kmín, sůl,
trocha pepře, sezam, popř. mák nebo slunečnicová semínka
Smícháme
mouku, droždí, vodu, kmín, pepř a sůl a vypracujeme těsto,
které necháme asi 2,5-3hodiny kynout. Poté položíme na
plech/pekáč na pečící papír a posypeme sezamem a trochou soli.
Překryjeme ještě listem pečícího papíru a necháme 25 minut
péct, dalších 25 minut pečeme odkryté. Teplota trouby cca 220°
(pekla jsem v elektrické).
Můj
názor:
Vzhledem
k tomu, že jsem nestihla vyfotit chléb nakrojený, tak všem moc
chutnal. Sama ale přístě použiji celozrnnou mouku a slunečnicová
semínka :-)
We
will need:
800g of flour, dried yeast, 2 cups of warm water, caraway, salt, peper and sesame. You can also add some poppy seeds or sunflower seeds.
Mix together flour, yeast, water, caraway, salt and peper. Keep mixing it until you get dough. Let the dough rise for 3 hours. After that, roll out a layer of baking paper on a baking sheet and lay the dough on it. Sprinkle it with a bit of sesame and salt and cover it with one more layer of baking paper. Now bake it for 25 minutes and after that take off the top layer of the baking paper and bake it uncovered for another 25 minutes.
800g of flour, dried yeast, 2 cups of warm water, caraway, salt, peper and sesame. You can also add some poppy seeds or sunflower seeds.
Mix together flour, yeast, water, caraway, salt and peper. Keep mixing it until you get dough. Let the dough rise for 3 hours. After that, roll out a layer of baking paper on a baking sheet and lay the dough on it. Sprinkle it with a bit of sesame and salt and cover it with one more layer of baking paper. Now bake it for 25 minutes and after that take off the top layer of the baking paper and bake it uncovered for another 25 minutes.
(oven
temperature: 220°)
Side note:
Next time I will use whole-wheat flour.
Side note:
Next time I will use whole-wheat flour.
Máte zkušenosti s pečením domácího chleba?? :-)
Pokud chcete sledovat i "něco navíc", sledujte mě na google+ v menu mého blogu :-)
Hezký večer vám všem,
Pěkný! :) dělám ho podobně a všem doma moc chutná.. :) občas není nad domácí, ale jsem ráda, že ho nemusím dělat stále :/ :D Corculum♥
OdpovědětVymazatPřesně tak, obden by mě to asi nebavilo, přeci jen ten proces kynutí je celkem zdlouhavý.. :/
VymazatDěkuji za komentář,
Skills of Art
Vypadá úžasně! Na chleba se hrozně dlouho chystám, ale furt nic :-D
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej ;) A doporučuji použít vážně to sušené droždí, není tam potom tak intenzivně cítit :-)
VymazatDěkuji za komentář,
Skills of Art
fajn recept nevypadá to moc složitě =)
OdpovědětVymazatTaké, že není ;)
VymazatDěkuji za komentář,
Skills of Art
Moc povedený bochánek ;-)
OdpovědětVymazatSuper! Recept vyzkouším, chleba vypadá opravdu výborně:-) A jsem nový sledující blogu, který je moc fajn;-)
OdpovědětVymazatDěkuji, děkuji a ještě jednou děkuji :-))
VymazatSkills of Art
Vypadá nádherně, já z toho vždycky mám takové malé bochníčky :-)
OdpovědětVymazatJá jsem ještě domácí chleba nepekla :), ale tento vypadá moc chutně, určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatveru-life.blogspot.cz