srpna 26, 2014

#21 Homemade bread

Ahoj,
původně jsem měla dnes v plánu zveřejnit úplně jiný článek, jelikož se snažím témata střídat, aby si každý našel "to své".
Nicméně, včera jsem asi podruhé v životě pekla domácí chleba a fotku jsem zveřejnila na google+. Objevily se ale požadavky na recept, takže prosbu splním touto formou.
Pro čtenáře z google+ sem umisťuji recept i v angličtině :-)
Potřebujeme:
800g hladké mouky, sušené droždí, 2 hrnky teplé vody, kmín, sůl, trocha pepře, sezam, popř. mák nebo slunečnicová semínka
Smícháme mouku, droždí, vodu, kmín, pepř a sůl a vypracujeme těsto, které necháme asi 2,5-3hodiny kynout. Poté položíme na plech/pekáč na pečící papír a posypeme sezamem a trochou soli. Překryjeme ještě listem pečícího papíru a necháme 25 minut péct, dalších 25 minut pečeme odkryté. Teplota trouby cca 220° (pekla jsem v elektrické).
Můj názor:
Vzhledem k tomu, že jsem nestihla vyfotit chléb nakrojený, tak všem moc chutnal. Sama ale přístě použiji celozrnnou mouku a slunečnicová semínka :-)




We will need:
800g of flour, dried yeast, 2 cups of warm water, caraway, salt, peper and sesame. You can also add some poppy seeds or sunflower seeds.

Mix together flour, yeast, water, caraway, salt and peper. Keep mixing it until you get dough. Let the dough rise for 3 hours. After that, roll out a layer of baking paper on a baking sheet and lay the dough on it. Sprinkle it with a bit of sesame and salt and cover it with one more layer of baking paper. Now bake it for 25 minutes and after that take off the top layer of the baking paper and bake it uncovered for another 25 minutes.


(oven temperature: 220°)

Side note:
Next time I will use whole-wheat flour.

Máte zkušenosti s pečením domácího chleba?? :-)
Pokud chcete sledovat i "něco navíc", sledujte mě na google+ v menu mého blogu :-)
Hezký večer vám všem,

11 komentářů:

  1. Pěkný! :) dělám ho podobně a všem doma moc chutná.. :) občas není nad domácí, ale jsem ráda, že ho nemusím dělat stále :/ :D Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, obden by mě to asi nebavilo, přeci jen ten proces kynutí je celkem zdlouhavý.. :/

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  2. Vypadá úžasně! Na chleba se hrozně dlouho chystám, ale furt nic :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej ;) A doporučuji použít vážně to sušené droždí, není tam potom tak intenzivně cítit :-)

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  3. fajn recept nevypadá to moc složitě =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také, že není ;)

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  4. Super! Recept vyzkouším, chleba vypadá opravdu výborně:-) A jsem nový sledující blogu, který je moc fajn;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji :-))

      Skills of Art

      Vymazat
  5. Vypadá nádherně, já z toho vždycky mám takové malé bochníčky :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem ještě domácí chleba nepekla :), ale tento vypadá moc chutně, určitě vyzkouším :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..