Přeskočit na hlavní obsah

#20 Homemade "Skills of Art burger"


Ahoj,

tak jsme včera využili chvilky sluníčka a udělali jsme domácí "Skills of Art burgry".
Je pravda, že jsem tento článek už pár dní chystala a ačkoli níže uvedený rozpis surovin byl kreslený/psaný ve značném spěchu, musím uznat, že jsem si s tím celkem i vyhrála.

Nebudu vás nudit velkými odstavci souvislého textu a přejdu rovnou k receptu :-)

Potřebujeme:


Rozpis je víceméně rozdělen do tří částí - první je proces vytvoření podstaty burgru a tou je 
bulka - takže - z uvedených ingrediencí vytvoříme kynuté těsto - do mouky rozdrobíme droždí, přidáme vejce, sůl a přilijeme vlažnou, až teplou vodu a mléko. Necháme hodinku kynout, poté vytvoříme bulky, potřeme žloutkem, posypeme mákem a seznamem a necháme péct.. :-)
Než se nám pečivo upeče, nakrájíme si všechnu zeleninu a smícháme dohromady.
Poslední, co nás čeká je vyrobit "maso burgr" - ten jsem udělala z mletého masa (nechala jsem si namlít u řezníka směs hovězího a vepřového), ochutila pepřem, solí a mletou paprikou.



Nakonec všechny tři části přeneseme na zahradu a maso ugrilujeme. Nakonec požadované množství masa, zeleniny sýra"secvakneme" bulkou a ochutíme omáčkou! - My použili tuto omáčku - Reggae sauce jerk/BBQ. Poté zapíchneme vlaječku Skills of Art a pustíme se do toho.. :-)


A teď mě zajímá Váš názor :-)
Jíte burgery a vyrábíte si je? Nebo dáváte přednost restauraci? :-)

Hezkou neděli,

Komentáře

  1. Ja milujem hamburgery. Ale teraz som už skôr za tú zdravú stravu.

    PLS FOLLOW ME:
    http://luxurylip.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se tedy také snažím jíst spíše to zdravější, ale když máš z části food blog, tak to občas úplně nelze :-D ... Každopádně, už jen toto je třeba lepší alternativa Mekáče :-))

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  2. Pekné burgery, ty bych docela ráda ochutnala! :) Zvu tě k sobě na blog na Corculum give♥away! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, ten kreslený seznam je super!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je nádhera! Hned bych si dala! A ten obrázek je suprový :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Párkrát sestra udělala burger doma, ale už je to docela dost dávno. Kolikrát si máme chuť nějaký udělat, ale nemáme na něj doma to správný maso. :D Teď jednou za čas na nějaký pořádný zajdeme. :) Ale hned bych si dala, vypadají dobře. ♥mnam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kam chodíte? :-) Já měla párkrát od Toms burger a tam jsou moc dobrý! :-)

      Děkuji za pochvalu, i za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  6. Ahoj, moc pěkný článek, také bych jsi dala. Pokud se nebudeš zlobit nominovala jsem tě na Tag na svém blogu a budu ráda když se zúčastníš. :)
    http://fashion-diy-by-annie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Oooo , ten vypadá velmi chutně :) hned bych se do něho zakousla.:))) Na mém blogu probíhá soutěž o bělící pásky na zuby od CREST, přijď se podívat a zasoutěžit!♥ Budu moc ráda, když se přidáš :) Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu i za pozvání :-)

      Skills of Art

      Vymazat
  8. já jsem se vždycky strašně bála ho ochutnat v mekáči, tak jsem si ho taky jednou udělala doma a bylo to velmi chutné! A ty tvoje vypadají úžasně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus i ten Mekáč, ono se Ti po jednom nic nestane a aspoň poznáš, jak jsou ty domácí lepší ;D

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  9. Abych řekla pravdu, tak burger jsem měla myslím jen tak 1-2x :). Nějak mě to takhle neláká si ho dát, když někam jdeme, ale když to pak vidím, jak si někdo dělá domácí, tak mám na ně chuť :) Moc se mi líbí, jak jsi to nakreslila :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.