Přeskočit na hlavní obsah

#21 Homemade bread

Ahoj,
původně jsem měla dnes v plánu zveřejnit úplně jiný článek, jelikož se snažím témata střídat, aby si každý našel "to své".
Nicméně, včera jsem asi podruhé v životě pekla domácí chleba a fotku jsem zveřejnila na google+. Objevily se ale požadavky na recept, takže prosbu splním touto formou.
Pro čtenáře z google+ sem umisťuji recept i v angličtině :-)
Potřebujeme:
800g hladké mouky, sušené droždí, 2 hrnky teplé vody, kmín, sůl, trocha pepře, sezam, popř. mák nebo slunečnicová semínka
Smícháme mouku, droždí, vodu, kmín, pepř a sůl a vypracujeme těsto, které necháme asi 2,5-3hodiny kynout. Poté položíme na plech/pekáč na pečící papír a posypeme sezamem a trochou soli. Překryjeme ještě listem pečícího papíru a necháme 25 minut péct, dalších 25 minut pečeme odkryté. Teplota trouby cca 220° (pekla jsem v elektrické).
Můj názor:
Vzhledem k tomu, že jsem nestihla vyfotit chléb nakrojený, tak všem moc chutnal. Sama ale přístě použiji celozrnnou mouku a slunečnicová semínka :-)




We will need:
800g of flour, dried yeast, 2 cups of warm water, caraway, salt, peper and sesame. You can also add some poppy seeds or sunflower seeds.

Mix together flour, yeast, water, caraway, salt and peper. Keep mixing it until you get dough. Let the dough rise for 3 hours. After that, roll out a layer of baking paper on a baking sheet and lay the dough on it. Sprinkle it with a bit of sesame and salt and cover it with one more layer of baking paper. Now bake it for 25 minutes and after that take off the top layer of the baking paper and bake it uncovered for another 25 minutes.


(oven temperature: 220°)

Side note:
Next time I will use whole-wheat flour.

Máte zkušenosti s pečením domácího chleba?? :-)
Pokud chcete sledovat i "něco navíc", sledujte mě na google+ v menu mého blogu :-)
Hezký večer vám všem,

Komentáře

  1. Pěkný! :) dělám ho podobně a všem doma moc chutná.. :) občas není nad domácí, ale jsem ráda, že ho nemusím dělat stále :/ :D Corculum♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, obden by mě to asi nebavilo, přeci jen ten proces kynutí je celkem zdlouhavý.. :/

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  2. Vypadá úžasně! Na chleba se hrozně dlouho chystám, ale furt nic :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej ;) A doporučuji použít vážně to sušené droždí, není tam potom tak intenzivně cítit :-)

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  3. fajn recept nevypadá to moc složitě =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také, že není ;)

      Děkuji za komentář,
      Skills of Art

      Vymazat
  4. Moc povedený bochánek ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Super! Recept vyzkouším, chleba vypadá opravdu výborně:-) A jsem nový sledující blogu, který je moc fajn;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji :-))

      Skills of Art

      Vymazat
  6. Vypadá nádherně, já z toho vždycky mám takové malé bochníčky :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem ještě domácí chleba nepekla :), ale tento vypadá moc chutně, určitě vyzkouším :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#150 Podzim je tu! + giveaway!

A hoj čtenáři! Tak je to už vážně tady. Podzim. Už týden máme v obýváku první okrasné dýničky, které jsme museli utrhnout, aby stačily vyrůst ještě ty zbylé. K nim vřes a aromalampa už zahájila svou letošní směnu. Dneska ráno to už i za oknem vypadalo pěkně podzimně. Sychravo, pár kapek taky spadlo.  Já tedy doufám, že se ještě sluníčko ukáže a na křupání suchých listů pod nohama si ještě chvilku počkáme. Zároveň se ale trošku těším, až si s někým dáme horkou čokoládu a budeme si povídat. A přiznám se, že jsem včera pošilhávala po šátcích v obchodě. 

#113 Jarní nákupy v C&A

V čera začalo jaro. Dobře, možná ne podle kalendáře a vzhledem k tomu, že má o víkendu ještě nasněžit, tak možná nezačalo ani podle přírody. Ale začalo v C&A novou kolekcí.  Včera probíhala na Václaváku v prodejně C&A Diamant Můstek akce, při které jste si mohli nakoupit se slevou a ještě vám byl nákup zpříjemněn.  --> pokračovat ve čtení -->

#232 Kde jsem byla s Knihou kaváren 2017?

Jelikož se n á m rok přehoupl do zač á tku března, přem ý šela jsem, jak moc je ještě aktu á ln í ps á t tenhle typ čl á nku. Ten loňsk ý byl ale jeden z nej ú spěšnějš í ch, a tak jsem se po nedobrovoln é (ale př í jemn é ) offline pauze rozhodla zasednout za monitor, vyt á hla loňskou Knihu kav á ren z knihovny a začala hledat fotky př í mo z m í sta činu. A že jich zase p á r bylo. Kde jsem byla s Knihou kav á ren 2017? Až na půdu - P í sek Můj kafepř í běh loňsk é ho roku zač í n á na straně třin á ct, kde se dozv í d á me o podniku jm é nem Až na půdu. Nach á z í se v m é m obl í ben é m - Jihočesk é m kraji - přesněji v P í sku. Až teď, když p í šu tyhle ř á dky, mi doch á z í , že jsem mu věnovala cel ý čl á nek. Bingo - nemus í m dohled á vat fotky :-). Každop á dně tohle m í sto si pamatuji moc dobře a pl á nuji se tam letos zastavit znovu. Maj í skvěl é kafe a poctivě na instagramu sleduji jejich nab í dku brunchů. Caf é Jedna - Praha 7 Č á st Prah...