Začalo to vinobraním, pokračujeme kávou a s příchodem ochlazení se brzy dostaneme i k tomu svařáku. Dnes to ale bude o kávě. Pražský festival kávy, který se konal poslední uplynulý víkend v areálu Pražské tržnice v Holešovicích byl druhý, kterého jsme se účastnili.
Prague Coffee Festival 2018
Loňský ročník se konal v Kampusu Hybernská, byl o něco menší, ale atmosféra nás tam oslovila asi trošku víc. Letos festival nabídl víc doprovodných akcí, na druhou stranu i těch, které se přímo netýkaly kávy, a tak jsme se cítili trošku jako na food festivalu s převahou kávy.
Poprvé jsme se také zúčastnili kávového workshopu zaměřeného na přípravu domácí kávy v džezvě, moka konvičce a french pressu. Věděli jste, že se do džezvy dává hodně mletá káva skoro jako pudr a do french pressu naopak velmi hrubě mletá? Informace o mletí a doporučení, jakou kávu na tyto techniky použít, byly pro nás přínosné nejvíc.
Samozřejmě jsme vystáli frontu u několika barů a ochutnali kávu ze šumperské Pikoly a od Rebel Beans, z těch zahraničních 19grams Berlin. Zastihli jsme i pány z Rocket Bean Roastery z Lotyšska, které si z loňska pamatujeme jako neskutečné sympaťáky, ale fronta byla vážně na dlouho, tak jsme kávu neochutnali.
No a závěrem jsme zkusilli štěstí v tombole, jejíž výtěžek půjde na tři farmářky žijící v Nikaragui. Jejich zajímavý příběh sdílím tady. Měli jsme štěstí v ruce a odnesli jsme si drippery od Haria. A to potěší!:-)
A co vy? Učastnili byste/jste se? :-)
Ty chemexy jsou stejně boží :) Já jsem teda osobně příznivcem moka konvičky ale tak nějak jsem víc a víc nahlodanej na chemex a asi si jeden beztak pořídím do sbírky kávových udělátek :D
OdpovědětVymazat