Přeskočit na hlavní obsah

#227 PoČesku po Česku: Harrachov a Liberec

Ty naše rychlo výlety jsme si prostě oblíbili. Vyrážíme ráno ještě před snídaní, mimo Prahu se dostaneme než je ranní špička a ještě před check-inem v hotelu máme spoustu času na výlet. 

Minulý týden jsme vyrazili v neděli, a tak jsme se ruchu a davům lidí vyhnuli vlastně nejvíc jak to šlo. Vyjeli jsme po R10 a zastavili v Harrachově. Tohle místo mám ze všech českých horských středisek nejradši a je skoro paradox, že jsem až letos viděla pod trochou posledního sněhu. Harrachov je totiž krásný i v létě a je pro mě jakýmsi dopingem. Prostě sem aspoň jednou za rok musím. 

Mumlavské vodopády
Loni jsme bohužel nestihli Mumlavské vodopády, takže to byla tentokrát nutnost. Ty jsou z centra Harrachova opravdu kousek, a tak jsme měli v plánu pokračovat dál - alespoň ke Krakonošově snídani. Ušli jsme asi 6km a dál už nepředpokládali, že půjdeme místy ještě několika desítkách centimetrů sněhu a navíc nám cestu skříží déšť... Takže nic moc podmínky pro túru. 


Ubytování
Zahřáli jsme se bombardinem, přihlásili se v hotelu a zbytek víkendu pojali, byť trochu nuceně, relaxačně. Zkusili jsme už několik hotelů v Harrachově, ale nejlepší nám zatím přišel hotel Sklář. Má pěkné čisté pokoje, dobré umístění, skvělé snídaně ^.^ a za ošklivého počasí potěší bazén a sauna. Pokud máte možnost, doporučuji jet ve všední den - to se dá vychytat skvělá cena. 

Liberec + mladoboleslavská ..škoda nezajít..
Kdykoliv jedeme na sever Čech, plánujeme trasu tak, abychom se zastavili na oběd v liberecké Mikyně. Mají výborná zdravá jídla a skvělé kafe. Na to ale přijedeme jindy.. Cestou zpět jsme se totiž ještě zastavili na náměstí v Mladé Boleslavi, kde jsme si odorazítkovali další stránku z Knihy kaváren... Pokud budete mít cestu kolem, byla by škoda nezajít do ..škoda nezajít



A kam vyrážíte vy? =^.^=
Tento článek nebyl psán na základě žádné spolupráce a veškeré uvedené poznatky jsou mým subjektivním názorem.

Komentáře

  1. Už dlouho jsem u Mumlavských vodopárdů nebyla, čas to v létě napravit! "Hrníčková" fotka je super!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.