Přeskočit na hlavní obsah

#225 PoČesku po Česku: Co dělat v Praze (a okolí) na jaře?

Třetí víkend v březnu je pro nás každoročně zároveň i malým maratonem po Praze. Nejen, že v tomto období začíná jaro a probouzí se příroda (letos si tedy dává načas), ale také ožívá Praha a její - chcete-li, kulturní akce.

Letos jsme si na sobotní program naplánovali trasu procházky tak, abychom stihli dvě akce najednou - Jarní Design Market na Náměstí Václava Havla (dříve piazzetta Národního divadla) a Street food festival v areálu pivovaru Staropramen na Smíchově. 

Jarní Design market
Tenhle festival vnímám už několik let. Probíhá každé roční období a když nad tím přemýšlím, jen málokrát jsem ho vynechala. Ze začátku to byla zastávka cestou za nějakým dalším programem, ale každou další událostí ho mám radši. Je to prodejní výstava autorské tvorby - tedy market s doprovodnými akcemi - workshopy, přehlídkami, autorským čtením, hudebními vystoupeními apod..

Další Design Market bude o víkendu 26.-27.května 2018 od 10 do 19h.

popis







Street food festival 
Vzpomínám si, když jsem v jednom z prvních článků na tomto blogu před několika lety psala o street food festivalu na Smíchovské náplavce. Od té doby je takových festivalů víc a víc. Jeden z nich se konal zrovna uplynulý víkend v areálu pivovaru Staropramen. Nenechali jsme si ho ujít - stejně tak, jako spousta dalších lidí. Chvilkama jsme sotva zvládli projít davy a podle ohlasů jsme nebyli jediní, kdo si nad horší organizací postěžoval. Ochutnali jsme asijskou, americkou a evropskou (srbskou) kuchyni, takže jsme odcházeli spokojeni.

V areálu Staropramenu na Smíchově se budou v nejbližší době konat další dva festivaly, a to:
Polívkování - 14.4.2018
Grill&Pivo - 21.4.2018
popis



A kam vyrazit v Praze na jaře? 

Čas od času na mě blikne na nějaké sociální síti pozvánka na některou z akcí v Praze a okolí, ale když jsem chtěla najít tipy, kam vyrazit, cíleně, nenašla jsem žádný pořádný ucelený seznam. V kalendáři už mám ale poznamenaných několik událostí, na kterých se plánuji mihnout.

Trhy & Food festivaly
Festival řemesel a jara 2018 - v Říčanech u Prahy - sobota 21. dubna 2018 (více info)
Street Food Festival - Holešovice - jaro 2018 - Cross club - neděle 22. dubna 2018 (více info)
Veggie Náplavka - 1.května 2018 (více info)
Hrnčířské trhy v Berouně - 5.-6.května 2018 (více info)
Asia Food Fest I. 2018 - 12.května 2018 (více info)
Apetit piknik 18. června 2018  (více info)

Ostatní:
For Pets 2018 - Expo Praha - 12.-15.dubna 2018 - (více info)
Svět knihy 2018 - Výstaviště Holešovice - 10.-13. května 2018 (více info)
Pochod Praha-Prčice - 19.května 2018 (více info)

A jaké bude vaše jaro? 

Tento článek nebyl psán na základě spolupráce a veškeré uvedené poznatky jsou mým subjektivním názorem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.