Přeskočit na hlavní obsah

#199 ZOO Tábor

Ahoj čtenáři!
Tak jak si užíváte začátek července? I někteří pracující mají za sebou prodloužený víkend a ten byl dobrou příležitostí něco podniknout. My jsme se už popáté vydali s partou kamarádů do Jižních Čech kempovat.
Přeci jen už to máme okolo zcestovalé, ale vždycky si najdeme aspoň jeden cíl, kde jsme nebyli. Nebo dlouho nebyli.  


Tak jsem se asi po deseti letech podívala do Písku a úplně prvně do táborské ZOO. Ta je údajně největší v Jižních Čechách (podle mě si s tou v Hluboké nad Vltavou minimálně konkurují). Co je ale jisté, je jednou z nejmladších. Prošla si znovuotevřením a snaží se ochraňovat ohrožené druhy zvířat. Těch tam je teď na šedesát. A krásné jsou všechny.

Nazvala bych to tak, že zde jsou zvířata od A-Z. Od Kozy domácí až po Tygra ussurijského. Mají tu celkem 250 kousků a početnou rodinkou jsou naprosto boží čuníci.


Kvalita fotky nula, ale je boží, co?






Je vidět, že je ZOO teprve v rozmachu a že je před provozovateli ještě velký kus práce. Zvířátka se mají určitě skvěle, zejména tak dokonalý výběh pro medvědy jsem v žádné ZOO ještě neviděla. Ráda se v budoucnu ještě vrátím.

Jediné, co nás zarazilo, byla místní restaurace. Bohužel jsme měli „štěstí“ na kulantně řečeno nepříjemnou servírku, která tak dlouho zmateně pobíhala po place, až jsme raději zaplatili kávu a na jídlo už jsme nečekali. Nadšená nebyla a dala nám to najevo. Ale bohužel…

S výletem (a výhledem!) jsme byli spokojeni a když budete mít cestu kolem, zastavte se taky. Stojí to za to :-) 
Vaše,


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.