Štítky

května 11, 2016

#195 Tekuté zlato na tři..

Ahoj čtenáři!
konečně jsem se dostala k notebooku za jiným účelem než je učení. Zkouškové klepe na dveře, a tak začíná ta náročnější část roku. Vyvažuje to samozřejmě MS v hokeji a také zahrada. Ta mě baví čím dál tím víc. Rýsuje se nám skalka, je hezké počasí a já se dopuji každý den alespoň jednou hlávkou salátu. Zkrátka začíná to období, kdy stačí jít na nákup na zahradu. 


Před pár dny jsem šla takhle nakupovat a vzala jsem i 200 květů pampelišek. No jo, na med :-) 


Už loni jsem vám o tomto táhnoucím se zlatě psala a letos se budu opakovat. Tentokrát jsem ovšem přidala do sklenice jádra vlašských ořechů a zalila je hotovým medem. Je to sice bomba, ale na zmrzlině opravdu moc dobrá... (ještě větší bomba). 


Potřebujeme:
 200 květů pampelišky, 1,5 litru vody, 3 citrony, 1kg krystalového cukru

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme rozkrájené omyté citróny a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat (možno i déle - ale já to nikdy déle nevydržím :-D). Druhý den vaříme dalších 15 minut a poté přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší.


Jen zkoušejte.. než odkvetou! :-)
Vaše,






Žádné komentáře:

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..