Přeskočit na hlavní obsah

#195 Tekuté zlato na tři..

Ahoj čtenáři!
konečně jsem se dostala k notebooku za jiným účelem než je učení. Zkouškové klepe na dveře, a tak začíná ta náročnější část roku. Vyvažuje to samozřejmě MS v hokeji a také zahrada. Ta mě baví čím dál tím víc. Rýsuje se nám skalka, je hezké počasí a já se dopuji každý den alespoň jednou hlávkou salátu. Zkrátka začíná to období, kdy stačí jít na nákup na zahradu. 


Před pár dny jsem šla takhle nakupovat a vzala jsem i 200 květů pampelišek. No jo, na med :-) 


Už loni jsem vám o tomto táhnoucím se zlatě psala a letos se budu opakovat. Tentokrát jsem ovšem přidala do sklenice jádra vlašských ořechů a zalila je hotovým medem. Je to sice bomba, ale na zmrzlině opravdu moc dobrá... (ještě větší bomba). 


Potřebujeme:
 200 květů pampelišky, 1,5 litru vody, 3 citrony, 1kg krystalového cukru

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme rozkrájené omyté citróny a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat (možno i déle - ale já to nikdy déle nevydržím :-D). Druhý den vaříme dalších 15 minut a poté přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší.


Jen zkoušejte.. než odkvetou! :-)
Vaše,






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

Svíčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?), ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn.

Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-)
A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.

#89 Jak si vylepšit diář

Máte klasický papírový diář, nebo jste si tiskli měsíční plánovací diář z internetu?  Já mám oba - klasický papírový na osobní záležitosti a ten vytisknutý čistě jen pro blog. Ten mám ve formátu A5 a založený v šanonu (už chápete proč jsem měla potřebu čistit děrovačku :-)).
Ale aby to nebylo tak suché, rozhodla jsem si oba nějak vylepšit. Na Pinterestu můžeme najít nespočet "print labels", ale jsou zpravidla anglicky, jak jinak. A jelikož já preferuji spíše češtinu, "vyrobila" jsem některé sama :-)

#58 Ostříhaná aneb jak jsem se svěřila do rukou učnici...

Ahoj,
otázka na začátek: Svěřily byste své vlasy do rukou začátečnice? 
Já jsem celkem dlouho řešila dilema, jestli teďka jít nebo nejít ke kadeřnici. Potom přišel na řadu výběr kadeřnice, jelikož k té "mojí" se mi už nechtělo. Ne, že by stříhala špatně, ale vždycky mi udělala na hlavě něco, co jsem úplně nechtěla (ačkoli to třeba ani nebylo ve finále špatné).  Nakonec jsem tedy přemýšlela, co bych tak na té hlavě chtěla.