Ahoj čtenáři!
Dnes se ještě nebudu vzdalovat od poznání nového gastronomického podniku, s nímž vás chci seznámit. No, vzdálím se možná jen napůl. Ristorante Torino, nacházející se na pražské Palmovce, jsem totiž navštívila v rámci Foodie Meetupu recenzentů na stránkách Zomato. A to přece taky stojí za zmínku!
Foodie Meetup: Ristorante Torino
zdroj fotky |
Pokud vás ovšem nějaká bankovka stejně ukecá, vy ji za tu kávu dáte a napíšete recenzi, může se stát, že vám dorazí mailem pozvánka na Meetup. Pojďme množit nadšence! Stejně všichni jíme! (pardon, nechala jsem se unést)
Včerejší sraz se konal v pěkné nově zařízené restauraci s ještě hezčí teráskou. Nebudu popírat, že bych bez navigace trochu nebloudila, ale po pár minutách zakotvíte správně.
Před takovými akcemi člověka napadá, zda si bude mít s ostatními co povídat. Překvapivě jsem tentokrát takové myšlenky neměla, ale i tak by byly všechny obavy naprosto zbytečné. Hned na začátku jsem si přisedla k dvěma mladým slečnám, z nichž má jedna také blog (KRÁSKA DNE), a tak jsme měly co probírat.
Degustační menu jsme zahájili hovězím tatarákem s houbami Shimeji, dijon aioli a domáci brioškou. Tatarák si obecně moc nedávám, takže nemám velké srovnání, ale tento byl jeden z nejlepších, co jsem kdy ochutnala. Brioška byla křehká a moc dobrá.
Vzápětí přišla na řadu polévka, u které se mi líbil zvláštní způsob servírování. Nejprve byl donesen císařský lusk, křepelčí vejce a jakási pěna. Až na závěr číšník dolil hráškový krém.
Domácí ravioly s krevetami a ricottou, fenyklem a kaviárem byly prvním hlavním chodem a zároveň chuťově nejméně vyváženým jídlem z celého menu. V jednom kousku jsem se krevety nemohla dohledat, v ostatních naopak nebylo prakticky nic jiného. Celý pokrm lehce přehlušil fenykl, což mi také nebylo úplně po chuti.
Rib eye steaku s petrželovým pyré, rašelinovými brambory, šalotkou na červeném víně a tymiánovým demi glace netřeba nic vytknout. Bylo skvělé jak napohled, tak chuťově.
Třešničkou byl dezert formou čerstvých jahod s ganache z bílé čokolády, jahodovým meringue a oříškového kamení. Poslední jmenované chutnalo výborně zejména s bílou čokoládou.
Kuchař nám každý chod přišel představit ke stolu, což bylo zajímavé, ale vzhledem k nervozitě bylo vidět, že to není činnost jeho popisu práce. Obecně byla obsluha milá a oceňuji detail jako je nahřátí talíře.
Závěrem bych už jen chtěla napsat, že jsem si večer užila a moc ráda jsem se zúčastnila takové akce. Přiznám se, že jsem byla zvaná již několikrát, ale nikdy se mi nehodilo datum, a tak děkuji Zomatu za jeho vytrvalost a za pozvání.
Mějte krásný večer!
Vaše,
Ty jsi zlatá! <3 a velmi vtipný úvodník, ráda Tě zase někdy na kafe potkám ;-)
OdpovědětVymazatÁle! :-) ... Děkuju, určitě! Snad se ještě uvidíme :-) Měj se hezky a děkuji za komentář :-)
Vymazat