Přeskočit na hlavní obsah

#193 S klidem ze "zavařovačky"...

Ahoj čtenáři!
Úplný počátek dnešního receptu se zrodil v sobotu mezi regály Lidlu v oddělení se smetanou do kávy. Obvykle takové parádičky vůbec domů nekupujeme, ale ráno volala sestřenice, že odpoledne i s dětmi přijede, a tak jsme se podle toho museli narychlo zařídit. 

A jak jsem tak sahala pro smetanu, všimla jsem si vedle plechovky se zahuštěným mlékem do kávy. Ok, něco jako kondenzované mléko. Jenže na jeho etiketě byl obrázek šálku s kávou a latte artem. Jasně, že jsem se už viděla coby zdatnou baristku a skrz plechovku jsem skoro zapomněla vzít okurku na chlebíčky. 

Žádný latte art se nekonal.

 


Místo hustšího mléka na mě vykouklo jakési podivné pikao, kávu jsem vylila, zbytek té podivné hmoty dala zpět do lednice a přemýšlela, co s tím. 

V neděli mě napadlo, že bych mohla smíchat kus "tohohle" s tvarohem a doplnit sekanými vlašskými ořechy. Sáhla jsem ještě po domácí marmeládě, navrstvila do skleničky a vznikl dobrý dezert k nedělní kávě (tentokrát už jen s obyč mlékem, prosím).

Potřebujeme (asi na 4 porce):
1/2 plechovky zahuštěného mléka do kávy (kondenzovaného mléka), 1 vaničku měkkého tvarohu, hrst vlašských ořechů, marmeládu, a protože určitě žijeme všichni zdravě, tak jsem vydolovala ze sáčku posledních pár chia semínek. 

Jak už jsem uváděla, žádnou alchymii v podávání nehledám. Tady žádná pravidla food styling neudává. Jisté ale je, že nejlépší bude vychlazený. 


Mějte pěkný večer!
Vaše,





Follow my blog with Bloglovin

Komentáře

  1. Článek pobavil, fotky jsou moc pěkné. Zůstanu ale u podívání - kondenzované mléko není můj šálek (nebo tedy spíš plechovka) čaje

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

Svíčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?), ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn.

Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-)
A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.

#230 Budapešť

Když jsem na jaře opouštěla svou práci, zbylo mi mimo jiné pár nevyčerpaných benefitů a já netušila, jak je tak narychlo uplatnit. Respektive, jak je uplatnit nějak smysluplně. Jedním z míst, na kterém tyto passy přijímají, jsou slevové portály, a tak jsem vhodila do košíku víkendový zájezd do Budapešti. BudapešťZájezd byl "na otočku", vyráželi jsme v 1h. v noci z Prahy a vrátili se ráno následujícího dne. Přestože nemám od zájezdů zakoupených přes slevové portály veliká očekávání, byla součástí programu prohlídka města s průvodcem, případně návštěva lázní Szechenyi nebo večerní plavba na lodi po Dunaji. My jsme zvolili prohlídku města stejným způsobem jako při návštěvě Říma a Vatikánu - tedy tak, že jsme se nechali na místo dovézt a pak se vrátili až večer na nábřeží, odkud odplouvala loď(ka).


Město kavárenKdyž jsme ráno překročili hranice maďarského hlavního města, pršelo. Ale jako fakt. Úplně první naší zastávkou byla vyhlídka na město od Citadely. Udělali jsme pár fotek, a…

#89 Jak si vylepšit diář

Máte klasický papírový diář, nebo jste si tiskli měsíční plánovací diář z internetu?  Já mám oba - klasický papírový na osobní záležitosti a ten vytisknutý čistě jen pro blog. Ten mám ve formátu A5 a založený v šanonu (už chápete proč jsem měla potřebu čistit děrovačku :-)).
Ale aby to nebylo tak suché, rozhodla jsem si oba nějak vylepšit. Na Pinterestu můžeme najít nespočet "print labels", ale jsou zpravidla anglicky, jak jinak. A jelikož já preferuji spíše češtinu, "vyrobila" jsem některé sama :-)