dubna 19, 2016

#193 S klidem ze "zavařovačky"...

Ahoj čtenáři!
Úplný počátek dnešního receptu se zrodil v sobotu mezi regály Lidlu v oddělení se smetanou do kávy. Obvykle takové parádičky vůbec domů nekupujeme, ale ráno volala sestřenice, že odpoledne i s dětmi přijede, a tak jsme se podle toho museli narychlo zařídit. 

A jak jsem tak sahala pro smetanu, všimla jsem si vedle plechovky se zahuštěným mlékem do kávy. Ok, něco jako kondenzované mléko. Jenže na jeho etiketě byl obrázek šálku s kávou a latte artem. Jasně, že jsem se už viděla coby zdatnou baristku a skrz plechovku jsem skoro zapomněla vzít okurku na chlebíčky. 

Žádný latte art se nekonal.

 


Místo hustšího mléka na mě vykouklo jakési podivné pikao, kávu jsem vylila, zbytek té podivné hmoty dala zpět do lednice a přemýšlela, co s tím. 

V neděli mě napadlo, že bych mohla smíchat kus "tohohle" s tvarohem a doplnit sekanými vlašskými ořechy. Sáhla jsem ještě po domácí marmeládě, navrstvila do skleničky a vznikl dobrý dezert k nedělní kávě (tentokrát už jen s obyč mlékem, prosím).

Potřebujeme (asi na 4 porce):
1/2 plechovky zahuštěného mléka do kávy (kondenzovaného mléka), 1 vaničku měkkého tvarohu, hrst vlašských ořechů, marmeládu, a protože určitě žijeme všichni zdravě, tak jsem vydolovala ze sáčku posledních pár chia semínek. 

Jak už jsem uváděla, žádnou alchymii v podávání nehledám. Tady žádná pravidla food styling neudává. Jisté ale je, že nejlépší bude vychlazený. 


Mějte pěkný večer!
Vaše,





Follow my blog with Bloglovin

1 komentář:

  1. Článek pobavil, fotky jsou moc pěkné. Zůstanu ale u podívání - kondenzované mléko není můj šálek (nebo tedy spíš plechovka) čaje

    OdpovědětVymazat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..