Přeskočit na hlavní obsah

#193 S klidem ze "zavařovačky"...

Ahoj čtenáři!
Úplný počátek dnešního receptu se zrodil v sobotu mezi regály Lidlu v oddělení se smetanou do kávy. Obvykle takové parádičky vůbec domů nekupujeme, ale ráno volala sestřenice, že odpoledne i s dětmi přijede, a tak jsme se podle toho museli narychlo zařídit. 

A jak jsem tak sahala pro smetanu, všimla jsem si vedle plechovky se zahuštěným mlékem do kávy. Ok, něco jako kondenzované mléko. Jenže na jeho etiketě byl obrázek šálku s kávou a latte artem. Jasně, že jsem se už viděla coby zdatnou baristku a skrz plechovku jsem skoro zapomněla vzít okurku na chlebíčky. 

Žádný latte art se nekonal.

 


Místo hustšího mléka na mě vykouklo jakési podivné pikao, kávu jsem vylila, zbytek té podivné hmoty dala zpět do lednice a přemýšlela, co s tím. 

V neděli mě napadlo, že bych mohla smíchat kus "tohohle" s tvarohem a doplnit sekanými vlašskými ořechy. Sáhla jsem ještě po domácí marmeládě, navrstvila do skleničky a vznikl dobrý dezert k nedělní kávě (tentokrát už jen s obyč mlékem, prosím).

Potřebujeme (asi na 4 porce):
1/2 plechovky zahuštěného mléka do kávy (kondenzovaného mléka), 1 vaničku měkkého tvarohu, hrst vlašských ořechů, marmeládu, a protože určitě žijeme všichni zdravě, tak jsem vydolovala ze sáčku posledních pár chia semínek. 

Jak už jsem uváděla, žádnou alchymii v podávání nehledám. Tady žádná pravidla food styling neudává. Jisté ale je, že nejlépší bude vychlazený. 


Mějte pěkný večer!
Vaše,





Follow my blog with Bloglovin

Komentáře

  1. Článek pobavil, fotky jsou moc pěkné. Zůstanu ale u podívání - kondenzované mléko není můj šálek (nebo tedy spíš plechovka) čaje

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

Svíčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?), ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn.

Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-)
A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.

#89 Jak si vylepšit diář

Máte klasický papírový diář, nebo jste si tiskli měsíční plánovací diář z internetu?  Já mám oba - klasický papírový na osobní záležitosti a ten vytisknutý čistě jen pro blog. Ten mám ve formátu A5 a založený v šanonu (už chápete proč jsem měla potřebu čistit děrovačku :-)).
Ale aby to nebylo tak suché, rozhodla jsem si oba nějak vylepšit. Na Pinterestu můžeme najít nespočet "print labels", ale jsou zpravidla anglicky, jak jinak. A jelikož já preferuji spíše češtinu, "vyrobila" jsem některé sama :-)

#58 Ostříhaná aneb jak jsem se svěřila do rukou učnici...

Ahoj,
otázka na začátek: Svěřily byste své vlasy do rukou začátečnice? 
Já jsem celkem dlouho řešila dilema, jestli teďka jít nebo nejít ke kadeřnici. Potom přišel na řadu výběr kadeřnice, jelikož k té "mojí" se mi už nechtělo. Ne, že by stříhala špatně, ale vždycky mi udělala na hlavě něco, co jsem úplně nechtěla (ačkoli to třeba ani nebylo ve finále špatné).  Nakonec jsem tedy přemýšlela, co bych tak na té hlavě chtěla.