Přeskočit na hlavní obsah

#192 Kam na kávu?: The Kavárna

Ahoj čtenáři!
Když se v neděli otevírala další pražská kavárna - Onesip coffee, psala jsem LadyKerstyn, že mi dělá radost, jak se ten český rybníček kvalitní (či kvalitnější) kávy pěkně začíná rozrůstat. V té chvíli jsem ovšem netušila, že během několika následujících dnů dojde k dalšímu přírůstku. 


Přírůstek jménem The Kavárna.


Své sídlo označené velkým jednoduchým nápisem (↑) má na adrese Budečská 6, na Vinohradech. To, že ho nemůžete minout platí při pohledu z ulice Francouzská. Pokud jdete od Korunní, tak zvolte levý chodník, pokračujte vpřed a čichejte. Beze srandy. Vím, o čem mluvím - káva byla cítit už od desítky.

Čím víc poznávám taková zrnková místa, tím víc si začínám myslet, že snad mají opravdu duši. Taky bych jednou chtěla vlastnit takový pokojíček. Za založením kavárny nevidím jen zisk. Víte, pokud chcete mít potraviny, tak je asi šumák, jestli bude mrazák nalevo nebo napravo. Ale kavárna, od té se očekává něco víc. Něco, kvůli čemu se lidé budou vracet. Líbí se mi, že to není očividně jen má naivní představa, a ačkoli trendy ukazují takové, baristé si občas sáhnou na to makové. A ještě ukážou konkurenci, že jejich makové je nejlepší.

Snad chápete, co jsem tím chtěla říct ^^ Zkrátka a dobře se mi líbí, že každá kavárna je jiná, ačkoli teď frčí minimalismus snad na všem a všude.


Pro nově příchozí podniky musí být originalita bezesporu hůře dosažitelná, ale The Kavárna musela nalézt mezeru v kavárenském know-how. Přestože se jednalo o první den provozu, jinými slovy otevíračku, dveře se v podstatě netrhly. Nebylo úplně plno, ale zase se člověk necítil trapně, že je v celé místnosti sám.

Po objednání jsme se přesunuli do zadní části podniku, kde na vás dýchne Ikea (myšleno v dobrém^^).. Pokud chcete sedět na sedačce - můžete.. Na křesílku - můžete.. Na židli? Můžete. V téhle části totiž můžete oslavit narozeniny s těmi nejbližšími..

Přední část lahodí hlavně oku. Během popíjení kávy vás sleduje jelen (viz. foto) a vy pozorujete kytici čerstvých tulipánů na baru. Dokonalá synergie. 



Hádám podle nápisů na šálcích, že zdejší káva pochází z pražírny Mamacoffe. Ta mi chutná, takže s tím nemám problém, ale nebudu lhát, že mě to v první chvíli nepřekvapilo. V okruhu dvou kilometrů se totiž nachází hned dvě kavárny jmenované pražírny. Kdybych byla hnidopich level 100K, tak bych radši rovnou zašla do Mamacoffee. 



Ceny odpovídají kvalitě i umístění podniku a obsluha se určitě ještě sehraje (pozapomenutou objednávku dezertu napoprvé ráda přehlédnu). 
Takže sem ano!

A kterou byste doporučili vy?
Přeji hezký páteční večer,
Vaše,






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.