Ahoj čtenáři!
Poslední dobou jsme se hodně motali okolo kosmetiky a tipů na kavárny a ostatní podniky tohoto typu, ale nějak jsem pozapomněla, že jsem také čas od času postla nějaký svůj recept.
V sobotu jsem pekla koláč, ke kterému mi bylo inspirací hned několik návodů. Finální verzi jsem si ale vymyslela sama. Možná, že když zjistíte, že se jedná o dezert v němž jsou hlavně ořechy, semínka a neobsahuje žádný cukr, tak budete kroutit hlavou - zase nějaká ovce, co jde za sugar-free stádem.
Co si budeme povídat, ten trend tady je. Stejně jako tento moučník, který byl určen mamce k svátku. Mamce, která už přes rok cukr nejí a cítí se dobře.
Proto prostě sugar-free.
Budeme potřebovat:
Na základ: 100g vlašských ořechů, 4 lžíce nesolených slunečnicových semínek, 2 lžíce sušených brusinek, 1 lžíce kokosu, 1 vejce, 1 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 50g tvarohu, 1/3 lžíčky prášku do pečiva (možno vynechat)
Navrch: 50g tvarohu, 1 žloutek, 3 menší jablka, mletá skořice
Nejprve jsem umlela ořechy a slunečnicová semínka. Poté jsem přidala zbytek surovin, vypracovala měkké (ale ne tekuté) těsto a přendala do pečícím papírem vyložené dortové formy.
Smíchala jsem tvaroh se žloutkem, kterým jsem potřela základ. Jablka jsem zbavila jádřinců a nakrájela je na plátky. Vyrovnala jsem je na koláč, posypala skořicí a vložila asi na 20minut do trouby (180°C).
Příště bych chtěla trochu promakat vzhled, ale sklidil úspěch i tak. Hodně je z něj cítit chuť ořechů, což nám všem v rodině plně vyhovuje :-)
Co jste naposledy pekli vy?
Vaše,
Komentáře
Okomentovat
Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..