Přeskočit na hlavní obsah

#176 Kam na kávu?: Pražírna...

Ahoj čtenáři! 
Uplynulo už dvacet článků od minulého "Kam na kávu?", a proto vás dneska vezmu do kavárny, do které jsme zamířili s přítelem po poslední úspěšně složené zkoušce již minulého semestru.. 


Jmenuje se Pražírna



O tomto místě jsem už slyšela dříve, i když jsme tam nakonec nešli, protože je většinou ve večerních hodinách potřeba rezervace. A to mě bohužel často odradí - nemám ráda, když si musím naplánovat návštěvu nějakého podniku přesně na čas.



Tentokrát jsme byli celkem překvapeni, že i dopoledne bylo skoro plno. Možná je to tím, že se podnik nachází jen pár kroků od metra I. P. Pavlova. Při pohledu z ulice bych tipovala, že se jedná o maličkou kavárničku, ale zdání klame. Jde se po schůdkách dolů, kde je bar a několik míst k sezení, ve vedlejší místnosti se sedí také a dokonce tam jsou i mnou tolik oblíbená kavárenská křesílka! (ta ale byla rezervovaná, sakra! ^^). 



Pro ty, co nemají rádi, když si jdou popovídat a spolustolovník neustále sleduje telefon - sedněte si do zadní části kavárny! Nejde tam signál ani wifi ^^. 

Z menu jsem si vybrala oblíbené cappuccino, i když jsem nejprve litovala, že jsem nezkusila Aeropress. Přítel měl flat white, které mu hodně chutnalo, ale já si stojím za tím, že na cappuccino nemělo ^^.



Na někoho, kdo má radši světlejší interiéry (jako třeba já), by to mohlo být trošku tmavé místo. Co si budeme povídat, podmínky pro focení tam zrovna nejsou, ale pokud jdete "jen" na kávu (do kavárny :-D), tak doporučuji! Obsluha byla také fajn, ceny v pohodě, takže není důvod nezajít :-) 



Adresa:
Lublaňská 50
Vinohrady - Praha 2 

A kde chutná káva Vám?
Vaše,






Pražírna Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 Pozn. Tento článek není psán na základě spolupráce a veškeré uvedené poznatky jsou mým subjektivním názorem. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.