Přeskočit na hlavní obsah

#172 Evropské hlavní město kultury 2015

Ahoj čtenáři!
V naší rodině je tradicí, že když jsou nějaké prázdniny, tak jedeme na výlet. Pravdou je, že volna je relativně ještě docela dost, a protože naše země není zase tak velká, mám zejména Čechy docela projeté. 
Je ale zajímavé všímat si, jak se města postupem doby mění, co nového přibylo za podniky a kulturní atrakce. 



Zejména v největším městě západních Čech se toho muselo v téměř uplynulém roce stát obzvlášť hodně! Plzeň bude v jednom směru vládnout Evropě ještě následující dva dny - je totiž Evropským hlavním městem kultury 2015.

Jsem moc ráda, že jsme se tam podívali, přestože už jsme nestihli žádnou akci této velké události. Díky počasí nám ani trochu nepřipadalo, že by byl poslední prosincový týden. Trávník v upraveném parčíku v centru města nám evokoval počátek jara a já jsem si vzpomněla na předloňský únor v Londýně. Tam jsem si také vychutnávala paprsky sluníčka odrážející se v jarně zelené trávě, zatím co mi o tváře šlehal ranní mrazivý vzduch :-)








Byli jsme se podívat v areálu pivovaru a potom prošli okolo fotbalového stadionu do úplného centra na náměstí. Cestou jsem "potkala" i pobočku Candy storu, Zootu a zaujal mě podnik Byró, do kterého bych se určitě podívala, kdybych neměla "u sebe" rodiče. Ti by ho asi moc neocenili :-D ..

Nakonec jsme zakotvili v Olala Café přímo v rohu náměstí. Objednali jsme si esspressa, pro mě cappuccino a k tomu ořechový dortík a fialovou makronku. Ta byla předpokládám borůvková a chutnala moc dobře! Vlastně jsme byli spokojeni jak s objednávkou, tak s obsluhou, ale jedna věc mě trochu zarazila. Dle nabídky podávají i snídaně (které mimochodem vypadaly moc dobře), ale tu bych si nedala, protože bych si ji nevychutnala. Při otevření dveří mě zavalil kouř cigaret, což bych navenek vážně nečekala. Bylo nám trochu blbé odejít, tak jsme vypili kafe, ale znovu bychom tam už nešli. Už aby platil onen protikuřácký zákon!








No, zalitovala jsem, že jsem si dala "jen" cappuccino :-/ :-)




No a to je asi vše!
Mějte se krásně!
Vaše,





Olala Café Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

  1. Tak to je super, že s rodinkou jezdíte takhle na výlety. To třeba naši jsou strašně líní, hlavně taťka a nikam se jim nechce, takže skoro všude jezdím sama nebo s kamarádkou :D Každopádně do Plzně to mám přes celou republiku, ale chtěla bych se tam jednou podívat, jo a ta makronka vypadá báječně ♥

    TOP Kosmetika Roku 2015

    OdpovědětVymazat
  2. Super :) jsem ráda, že nejsme sami kdo takhle cestují po ČR :)
    PS: jaká byla makronka? ^^ Já je pekla a rozsypaly se mi v dlani -_-
    Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.