Přeskočit na hlavní obsah

#171 Co jsem našla pod stromečkem?

Ahoj čtenáři!
Tak je to za námi a zase za rok. Ani nevím, jak mám začít tento článek, takže asi od začátku..

Loni jsem Vám psala a ukazovala, co jsem dostala pod stromeček, tentokrát jsem to chtěla udělat zase, ale rozhodla jsem se tento plán trochu poupravit…

V poslední době se mi zdá, že se čím dál tím víc začíná rozvíjet diskuze o bojkotování vánočních dárků. Já s tou myšlenkou souhlasím asi tak z poloviny. Vůbec nesouhlasím s tím, že nám jsou Vánoce vnucovány od září, čímž se ničí jejich výjimečnost. Na druhou stranu si neumím představit Vánoce bez dárku (to jednotné číslo je správně). Nebo spíš nechci. Podle mě je prostě obdarovávání blízkých krásnou tradicí. Stejně tak jako cukroví, kapr, či bramborový salát.


Ať si každý zvolí množství i cenu dárků sám.

Hodně lidí argumentuje tím, že jsou Vánoce hlavně o tom, aby se sešla rodina a byla pospolu. To sice jsou, ale s dovolením, na tohle mi jeden den za rok nestačí. 90% dětí ve škole na otázku „kdy jste doma seděli celá rodina u jednoho stolu?“ odpoví, že na Vánoce. To mně připadá jako něco nemyslitelného. Nám se jen málokdy stane, že bychom denně nejedli alespoň jedno jídlo u jednoho stolu. A ano, všichni v rodině normálně pracují. Myslím si, že to je jeden z důvodů, proč máme k sobě všichni blízko. A jsem za to sakra ráda!

Další letošní perličkou Vánoc jsou fotky iPhonů, náramků Pandora atp., co se objevily v včera na Instagramu. I na ty jsem četla kritiku… Opravdu v ní jde o to, aby byly navráceny původní hodnoty, nebo je v ní pachuť toho našeho závistivého češství?
Pojďme si uvést příklad.

Pod stromečkem jsem našla televizi. Onu krabici jsem si doslova ukořistila během výprodejů při listopadovém black friday a od té doby čekala v ložnici rodičů, až mi bude nadělena pod stromeček. Podotýkám, že jsem si ji z poloviny zaplatila. Včera jsem si ji nainstalovala do pokoje, mám z ní velikou radost a užívám si ji. Je to první televize, která byla koupena vyloženě pro mě, do té doby jsem ji vždy „dědila“ po jiném členu rodiny. A teď čistě teoreticky – co kdybych ji v zápalu nadšení vyfotila a – teď si někteří sedněte – dala na instagram!?! Do pěti minut by ji vidělo několik lidí, kteří by mě označili za rozmazleného nevděčného člověka, který si absolutně neváží rodinného štěstí během Vánoc, nestačí mu, že jsou rodinní příslušnící zdraví a jehož nepotěší dárek do padesáti korun.

A tak si skoro říkám, zda mám tohle zapotřebí?

Sakra! Nevěřme tolik sociálním sítím! Opravdu si všichni myslíme, že neexistuje ke snídani nic jiného, než ovesná kaše s čerstvými malinami, kafe se nedá vypít aniž by na něm nebyl obrazec coffee artu a vždy máme na bílém stole naaranžovanou kytici tulipánů?

To je celé mé vánoční poselství a na závěr tu je alespoň pár věcí, které mě pod stromečkem potěšily nejvíce! Když už jsem vás namlsala tím názvem :-)

Zejména některé kosmetice budu chtít věnovat samostatný článek, takže o tom zase příště :-)




Přeji vám krásného Štěpána a nezapomeňte, že Vánoce jsou nejhezčí takové, jaké je chceme jen my sami!

Vaše,

Komentáře

  1. Přesně tak... Vánoční dárky podle uvážení. Někdo si je dávat chce, někdo ne. U nás se sice vždycky říká, jak si další rok nic nedáme, stejně to ale nevydržíme. A dáváme si hlavně věci, co ten druhý potřebuje, většinou drobnosti - kosmetiku apod., nebo naopak větší dárky, které jsou taky potřeba - vysavač apod. Bereme to jako příležitost udělat si radost a spolu s tím i dát to, co ten druhý potřebuje. Já si celý rok hledám příležitosti, k čemu co budu chtít ala ,,za dva měsíce mám narozeniny, tak k těm jsem si koupila ty džíny" :D :)
    Krásné Vánoce i tobě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak to máme taky.. Každý rok si říkáme, že všechno máme a že si dáme jen opravdovou maličkost. Zase nekoupit nikomu nic bych vážně nikdy neudělala! Jednou je dárků méně, jednou více, ale pořád to jsou věci, které využijeme. Zase to není tak, že bychom utratili celou výplatu jen proto, že jsou Vánoce! A že třeba každý občas potřebuje i nějakou dražší věc, tak to je, myslím si, lepší dávat právě na Vánoce. U dětí to platí dvojnásob - ukazuje to, že to není samozřejmá koupě, ale je to něco výjimečného... Takový můj názor :-)

      Děkuji za reakci a měj se hezky!! :-)

      Vymazat
  2. Já bych na to řekla, že ať si má kdo chce co chce, ať si to fotí jak chce, kam chce. Kupuje dárky podle svého uvážení. A přesně jak píšeš, je skvělý, když se rodina schází častěji a ne, že najednou jsou pro to jen Vánoce, kdyby se Ti dotyční té rodiny tak hrozně moc vážili, tak by se určitě vídali i častěji.
    Já se divím, že tady ty pomlouvačný lidi, mají pořád čas se někým zabývat, kdyby se každej zabýval jen sám sebou, hned si myslím, že by bylo líp :).

    Dostala jsi moc hezké dárky, noční krém od Ziaji mám taky, koupila jsem si ho na Parfums, ale zjišťuju, že mi na pleti nesedí a tvoří se mi po něm takové jakoby zrníčka na pleti, nebo jak bych to vysvětlila, že není vůbec hladká, takže nejspíš ho využiju jako pomocníka na nohy.

    Krásné vánoční svátky přeju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak... nejlepší je, když si každý žije tak, jak mu vyhovuje a pokud je to samozřejmě v mezích zákona a nějaké té etiky, tak je ostatním do toho úplná putna :-)
      Co mě ale trošku mrzí je, že to řeší i některé blogerky, a to je podle mě špatný přístup.. Ale zase.. když jim to tak vyhovuje... :-)

      Jojo, vím, co tím myslíš, mě se tohle stalo u Mixy a od té doby mám na ní trošku zkreslený pohled. Tak uvidím, jak to bude vyhovovat mě. Já ty dva krémy dostala jako sadu ještě s krémem na ruce, ten jsem zatím zkusila jediný a žádné "šupinkovatění" se nekoná. Tu kozí řadu jsem chtěla vyzkoušet už strašně dlouho, Ziaju mám hrozně ráda, tak věřím, že mě nezklame :-)

      Ještě jsem dostala olivovou sadu, ale na to všechno bude článek :-)
      Děkuji za přání a hezkou reakci! Měj se hezky :-)

      Vymazat
  3. U nás to je bohužel také tak, že spolu u jednoho stolu sedíme pouze na Vánoce, ale bohužel, jinak to nejde. Buď jsem ve škole nebo pryč já, nebo je v práci alespoň jeden z rodičů, proto jsem ráda, že aspoň na Vánoce jsme spolu, ale o to víc si jich vážím a nejde o to, jaké dostanu dárky. Rodiče se mě letos ptali, jestli bych nechtěla iPhone. Já jim jen odpověděla proč, když mám mobil, který funguje, tohle je zbytečné. A např. na té velmi chválené Pandoře se mi nelíbí vůbec nic, je to prostě jenom drahá značka.
    Jinak Destrukční deník jsem dostala také a je opravdu úžasné, jen jsem se dívala na internetu na inspiraci a trošku mi kreslo sebevědomí, když jsem viděla svoje a zároveň inspirativní stránky, umělec ze mě asi nebude. :)
    Pinki Claire

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.