Přeskočit na hlavní obsah

#168 Nejlepší horká čokoláda na světě? U Slepiček!

Ahoj čtenáři!
Jestli je něco, co mi hodně pomáhá k dotváření vánoční atmosféry i přes to, že není zrovna prosincové počasí, tak to jsou trhy. 

Mám ráda snad všechny - od řemeslných, farmářských, jarních, velikonočních, až po ty nejtradičnější - vánoční. Zrovna dneska jsem otevírala okno ve třídě a dýchla na mě vůně Vánoc. Byla to vůně svařáku, mísící se s trdelníkem, která se linula z nedalekého Staromáku. 


Úplně nejradši mívám, když se jdu podívat na trh a potom se zastavím na nějakém pěkném místě typu kavárny, restaurace... či podobného zařízení.

V jednom takovém jsme byli s přítelem tuto sobotu - totiž na Mikuláše.  


Už dlouho jsem okolo toho podniku jezdila, ale až před pár dny jsme se dokopali jít si tam sednout. 

Píši o Creperii U Slepiček, která se nachází v Průhonicich u Prahy.

Miluji, když  podniky či prodejny výzdobou ladí s ročním obdobím. A tady se mi tedy líbilo ohromně! Ocitli jsme se v místnosti, kterou bych s klidem překopírovala na svou chalupu a nad hlavami nám visely krásné vánoční ozdoby. Navíc jsme si vybrali místo jen pro dva hned u okna do zahrádky s minigolfem a dokonalým západem slunce.

Objednala jsem si horkou čokoládu a domácí jablečný závin. Před nedávnem jsem nad horkou čokoládou začala rezignovat, protože kal, který podávají pod tímto pojmenováním je zpravidla prachobyčejné kakao (to je sice fajn, ale když byste očekávali/y prince a on by přijel Quasimodo, taky byste zrovna nejuchali/y).

Ale byla jsem překvapena! Číšník mi donesl čokoládu podle mých představ. Žádná břečka, ale ani hmota, ve které by stála lžíce... Takhle tedy ano - překonala i tu v Café Louvre, která si zatím držela prvenství.



Dobře, možná jsem kousek šlehačky ujedla, než jsem to vyfotila :-D

Domácí štrůdl byl také výborný, i když na tom se snad tolik zkazit nedá. Hodně mě zaujalo, že pod šlehačkou byl malý přeliv rozpuštěného másla. Tento způsob podávání neznám, ale chutnalo to výborně.

Přítel si dal ledovou kávu se zmrzlinou a onu vyhlášenou palačinku. K mé smůle se držel při klasice a objednal si ji s nutellou. Byl moc spokojený, ale já mám zálusk spíš na ty slané!

Obsluha byla také fajn a ceny mi nepřišly astronomické. Dohromady jsme za všechno platili 210.-Kč... Určitě se najdou levnější místa, ale za tu prima atmosféru mi nevadí si připlatit! :-)

Pozn.: Omlouvám se za kvalitu fotek, nebylo nejideálnější světlo a mobil to jaksi nezchroustal :S

Mějte se krásně a těšte se na pátek - chystám velkou giveaway! :-)
Vaše,





U Slepiček Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

  1. Zrovna 1. prosince jsme byli s přítelem v Čokoládovně Bayer u nás v Pardubicích a tam je taky luxusní. V jednom plechovým hrníčku Ti donesou horkou čokoládu (já např. měla posypanou kokosem) na tom je takovej ten tofík a v druhé plechové mističce je šlehačka a je to velká mňamka :) A zrovna i dnes tam se spolužačkama jdeme sednout

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zní hodně dobře! :-) V Pardubicích jsem hoodně dlouho nebyla, takže je možná čas to napravit :-D Užijte si to :-))

      Vymazat
  2. Tak to zní naprosto úžasně. Mám takové podniky také ráda, pár jsem si jich v Brně oblíbila. Nicméně, od té doby, co jsem se přestěhovala zpět ku Praze, na objevování kaváren není tolik času, jako když jsem studovala.
    Trhy a vánoční čas mám moc ráda, stačí mi jen procházky vyzdobenými ulicemi a nahlížení do vánočně laděných výloh :)
    bára.kára blog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.