Přeskočit na hlavní obsah

#165 Milý Ježíšku...

Je přesně měsíc do Vánoc!
Nedávno jsem u jedné slečny komentovala článek na téma "čím jsou pro mě Vánoce", a tak se tu o to podělím i vám.. 

Vánoce jsou pro mě nejprve čas shonu. To není na první přečtení nic moc chtěného, ale mě se to líbí - líbí se mi vymýšlet dárky, které by se mohly mým nejbližším líbit, baví mě je shánět i balit.. Samozřejmě, že to není jen o dárcích! Je to i nakupování všeho dalšího - kapra a surovin na bramborový salát, potřebu mít zásobu rozinek na tři roky dopředu (co kdyby nevystačilo do vánočky!)..

Mám ráda, když jedeme třiadvacátého nakoupit a rodiče si na parkovišti obchodu přejí veselé Vánoce a potřásají si rukama s lidmi z vesnice, i když se během roku skoro nevidí.

Miluji vůni jehličí v obýváku a drobné hádky s bráchou, když se mu snažím vysvětit, že ta obrovská stříbrná koule vypadá fakt blbě..(ale fakt! to jste ji neviděli :-D) V kuchyni visí darované jmelí od táty, občas kvetou barborky, mamka peče vánočku a mezitím spřádá plány, jak dát zítra pod talíř ty šupinky co nejnenápadněji. Vždycky je tam propašuje :-)

Je to o pohádkách a o klidu, který přijde až úderem Štědrého dne. 


Užívám si, když se dívám na Šíleně smutnou princeznu zachumlaná v novém pyžamu, ale i když jdu ven do špajzu pro colu jen v županu a při otevření dveří mě ošlehne studený vzduch. A ten pocit, když nesu do garáže čerstvý kokos, abych se mu pomocí svěráku podívala pod skořápku! (Mimochodem, jak se jako dostáváte do kokosu Vy? :-D)

Moc dobře si pamatuji, když jsme se s bráchou jako malí vzbudili uprostřed noci na Boží hod a nadšeně jsme si prohlíželi dárky a povídali si o nich. Bylo to slyšet i do ložnice a mamka si to do teď pamatuje. Říkám si, že takové chvilky musí být pro rodiče úžasné. A o tom to pro mě je!

O tom, abychom si užívali chvilky štěstí. A těch by obzvlášť kolem Vánoc mělo být dosyta!

Beztak bych ovšem pod tím stromkem něco najít chtěla... A tak se na to pojďme podívat :-)

Letošní seznam mi dal docela zabrat. Čím víc dospívám, tím víc si uvědomuji, že ty věci, které opravdu chceme a které potřebujeme, si za peníze stejně nekoupíme. Takže jsem vybrala to, co mě během roku zaujalo, co bych chtěla zkusit, ale sama bych si to asi nekoupila. 


1. No jo, hodlám být hospodyňka každým coulem a tahle zástěra z Ikey už mi pár měsíců leží v hlavě. 
2. Už jsem kolikrát zmiňovala, že mě baví rtěnky, jejich sbírka se mi rozrůstá, ale MAC zatím chybí. Odstín je pouze ilustrační, tak uvidíme, zda se dočkám :-)
3. Mixit sama ráda daruji, ale sama jsem ho dostala jen jednou. Takže bych si přála rovnou ještě bonus v podobě cibulákové mixtičky.
4. KNIHA - Zatím vůbec nevím kterou si vybrat, ale je to povinný dárek! Pokud tedy máte tip (a já věřím, že máte!), tak piště, raďte.. Budu vděčná :-) Obzvlášť za tip na nějakou oddechovou knihu spíše pro ženy :-)
5. Doufám, že nám je blogerka Anie Songe všem známá! Mimo jejího blogu mě zaujala i její tvorba a tento plakát úplně vidím na zdi v pokoji!
6. Od Lushe jsem zatím zkoušela jen bombičku do vany a chtěla bych zkusit i něco jiného. Mask of Magnamity je docela profláklá, takže jsem ovce a zkusím ji taky!
7. Aromalampičku jsem si dovezla před dvěma lety z Hamburku a už je trošku opotřebovaná. Navíc bych si přála nějakou s větším kalíškem a tato od YC mi připadá ideální :-) Pokud Ježíšek sežene tu červenou, co mají na webu, budu ještě radši!

No a tím se šťastná sedmička uzavírá :-)
Copak jsi přejete Vy? :-)
Vaše,


Komentáře

  1. Já už se na Vánoce moc těším :) Dárky už mám nakoupené, balicí papír koupený, ještě chci vyrobit mašla a jmenovky a můžu balit
    Mixit jsem letos na Vánoce taky pro někoho objednávala a mně samotné by se miska taky líbila

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, já jsem zjistila, že nemám tak moc ráda Vánoce jako to předvánoční, které je naprosto dokonalé, pokud si ho člověk umí užít :) Jinak já si na Vánoce přeji jen takové maličkosti, hlavní je, abychom byli zdraví :)

    November Favourites

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.