Přeskočit na hlavní obsah

#159 Podzimní "kapkejky"...

Ahoj čtenáři!
Hned na začátek bychom si dali, takhle hezky při neděli, malý kvíz:
  • Máte rádi podzim?
  • Máte rádi pomeranče?
  • Máte rádi čokoládu?
  • Máte rádi oranžovou barvu?
  • Dýně Vám připadá hezčí, než chutnější?

Pokud jste odpověděli víc jak třikrát ano, můžete s klidem pokračovat ve čtení tohoto článku :-)

Věřím, že už na dnešní neděli napečeno máte, ale pokud hledáte něco na zub pro tu příští, tentokrát dušičkovou/helloweenskou (či jiné dosazené slovo), mám tu něco pro vás.

PODZIMNÍ „KAPKEJKY“
Na deset kousků potřebujeme:
100g hladké mouky, 40g polohrubé mouky, 50g moučkového cukru, 2 vejce, ½ lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce oleje, špetka soli, 100ml mléka, ½ lžíce skořice, kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho pomeranče, dvě lžíce rumu (možno vynechat)

Nejprve utřeme žloutky s cukrem. Poté přidáme mouky, prášek do pečiva, olej, sůl, mléko, skořici, rum, kůru a šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a pomalu vmícháme do těsta. Plníme košíčky asi do ¾ a pečeme na 180°C dokud nezačnou zlátnout. Ozdobíme jak se nám zlíbí a dobrou chuť! :-)




A teď už mě s dovolením omluvte. Stydne mi tu káva a ten cupcake se na mě až podezřele usmívá :-) 
Tak hezkou neděli!
Vaše,






Komentáře

  1. Hani, ty teda vypadají báječně :) Recept si ukládám a asi je hned o podzimních prázdninách zkusím upéct :)

    Sprchový krém Weleda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, dej vědět, jak dopadly! :-)

      Měj se hezky, Peggie ;)
      Skills of Art

      Vymazat
  2. Mňam :) ta poslední věta od Tebe se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  3. Boží boží boží boží! Pastva pro oko a určitě i pro jazyk! Máš to krásně nazdobené, škoda to tak rychle sežvejkat. Díky za recept, tenhle určitě využiju! :)
    K té kávě sis ale určitě nedala jen jeden, že jo? :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc... Když ono to takhle nazdobené víc chutná, takže pár minut práce navíc se snadno přehlédne.. Navíc když tě to baví, není co řešit.. :-) .. A kupodivu to vážně jen jeden byl.. Muselo totiž zbýt něco ke snídani :-D

      Děkuji za komentář, Michelle ;-)
      Skills of Art

      Vymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.