Přeskočit na hlavní obsah

#156 Kam na kávu?: Oliver's Coffee Cup

Ahoj čtenáři! 
Ráda bych vám pověděla o jednom místě, které jsem nedávno navštívila. Jak jsem psala v článku shrnujícím měsíc září, nějak jsem začala v poslední době vysedávat v kavárnách. Skoro jsem se až lekla, jestli se ze mě nestává kavárenský povaleč!? 


Než vám ale představím můj plán a trasu .. říkejme tomu Tour de Café (o tom zase příště...), představím vám kavárnu Oliver's Coffee Cup. Ta se nachází v Praze na Václavském náměstí v prvním patře Domu módy. 


Dozvěděla jsem se o ní na facebooku a naplánovali jsme si s přítelem návštěvu. Podle fotek jsem čekala možná maličko útulnější prostory, ale i když tomu bylo trochu jinak, zklamaná jsem určitě nebyla. Ten design se mi opravdu moc líbí.. Hnědé barvy doplněné modrou a žlutou, růžové květy na stolcích a mísící se látka s dřevem. Ano, tak nějak bych si klidně představovala své bydlení. Nebo svou kavárnu. Líbí se mi i logo podniku a upřímně, to všechno mi vehnalo do hlavy myšlenku, jestli je vůbec tato kavárna česká. Na to jsem se potom ptala a bylo mi řečeno, že ano. Jméno kavárny je totiž odvozeno od jmen synů společníků podniku. Takže echt česká kvalita a to se mi osobně moc zamlouvá!




Posadili jsme se do křesílek, kterých bylo okolo dostatek, objednali si a dívali se na ruch Prahy z prosklené stěny. Když nám donesli kávu, valila jsem oči. Jsem totiž obdivovatelka coffee artu a velká milovnice koček. Kouknete na fotku a je vám jasno, jak jsem se asi tvářila. Barista má tedy u mě neskutečné plus! :)) 




Potom přišel na řadu dortík. Vybrala jsem si malinami a želé. Nebudu to prodlužovat, chutnal opravdu úžasně. Byl křehký a čerstvé maliny byly opravdu čerstvé. Kousek nebyl malý, ale ani ne zbytečně velký. Ke kávě naprosto akorát.


To by byla pozitiva tohoto místa. Jelikož má mít ale každá recenze i negativa, sem s nimi. Víte, tento podnik je nový a pokud si má založit nějakou tradici a základnu stálých zákazníků, měl by tomu mít přizpůsobené i ceny. Vím, že ty náklady musí být opravdu veliké, ale myslím si, že právě ceny by mohly být pro spoustu lidí překážkou. Konkrétně právě těch zákusků.


Já se tam ovšem ráda vrátím. Mám totiž spadeno na Aeropress, z něhož jsem kávu ještě nepila. Navíc, mnohem radši podpořím českou firmu, než americký řetězec, který sídlí hned naproti. 

Tak co? Padla Vám kavárna do oka?
Pište názory a mějte se hezky!
Vaše,

Oliver's Coffee Cup Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Komentáře

  1. To vypadá naprosto dokonale :3 škoda že se do ní asi nikdy nepodívám :( Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy se přeci nikdy neříká! :-)

      Děkuji za komentář, Ali :-)

      Vymazat
  2. Byla jsem tam a moc se mi tam líbilo, ale v mém srdci je stále jedničkou Bruno.
    www.pimpleworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bruno? Kde to je? :-) Nikdy jsem o tom neslyšela a nachází mi to asi tři :-)

      Děkuji za komentář, Terez :-)

      Vymazat
  3. Olé, miluju tipy na kavárny, těch není nikdy dost, díky za inspiraci, určitě vyrazím, vypadá to parádně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To moc ráda čtu, protože zrovna sérii takových článků chystám! :-) Vyraž a dej vědět, jestli na tebe dělá tato kavárna stejný dojem jako na mě ^.^

      Děkuji za komentář, Adri :-))

      Vymazat
  4. Vypadá tam to tam útulně, super výhled a krásně naservírovaná káva! To můžu :) Díky za tip, moc hezký článek! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.