Ahoj čtenáři!
Už je to docela dlouhá doba, už více než přes rok, co jsem vám dávala první recept na domácí burgery. Je pravda, že se v poslední době s burgrárnami roztrhl pytel a my je s partou kamarádů čas od času docela rádi navštěvujeme. Co jsme zkoušeli, tak úplně nejlepší burgery byly v Cool Baru v Táboře, ale i v Praze máme několik oblíbených. Kdybych měla volit tu nejlepší v poměru cena vs. kvalita, byl by to Tom´s burger. Co se týká jídla, tak se mi tam nestalo, že by mi nechutnalo a menu od 99.- (burger, hranolky, pití) se mi zdá hodně dobré. Jen jednou nás trochu zklamala obsluha, ale napodruhé už to bylo v pořádku, takže prominuto... :-)
I když máte možnost dát si tuhle prasárnu v podstatě kdekoli, stejně je něco dobrého na tom, udělat si ji doma. Řekla bych, že to je skoro sociální pokrm, protože k jeho výrobě můžete sezvat partu kamarádů, povídat si, popíjet, třeba to maso ugrilovat a příjemně se u toho pobavit. A najíst, samozřejmě.
Vždy, když upřednostníme domácí výrobu před restaurací, tak se snažíme připravit si všechno sami. Bulky i maso. Naposledy jsme to upgradeovali ještě o level výš a vrhli jsme se i na domácí hranolky. Je to úplně jednoduché..
Nejlepší je použít nové brambory (já je dokonce sama musela jít vykopat - čerstvěji už to nešlo :D), které důkladně omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na proužky. Je úplně jedno, jestli patříte do skupiny lidí co mají rádi širší hranolky, nebo do té druhé. Zkrátka ty brambory nakrájejte jak se vám zlíbí, dejte je do mísy, zalijte studenou vodou a nechte asi 20 minut odstát, aby se z nich vyplavil šrob. Poté vodu slijte a přidejte olivový olej a koření - sůl a bylinky (nejlépe čerstvé). Pokud máte koření přímo na hranolky nebo americké brambory, tak ho tam dejte, i když mě připadá hrozně přesolené. Nakonec použijeme ruce a vše promícháme. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct asi 40 minut při 220°C.
Dohromady to ladí perfektně, tak dobrou chuť! :-)
Napište mi, jestli jste doma někdy dělali burgery se vším všudy a mějte se hezky!
Vaše,
Pozn.: První odstavec článku (ani žádný jiný) nebyl psán na základě jakékoli spolupráce s restauracemi. Jjedná se o můj osobní názor :-)
Už je to docela dlouhá doba, už více než přes rok, co jsem vám dávala první recept na domácí burgery. Je pravda, že se v poslední době s burgrárnami roztrhl pytel a my je s partou kamarádů čas od času docela rádi navštěvujeme. Co jsme zkoušeli, tak úplně nejlepší burgery byly v Cool Baru v Táboře, ale i v Praze máme několik oblíbených. Kdybych měla volit tu nejlepší v poměru cena vs. kvalita, byl by to Tom´s burger. Co se týká jídla, tak se mi tam nestalo, že by mi nechutnalo a menu od 99.- (burger, hranolky, pití) se mi zdá hodně dobré. Jen jednou nás trochu zklamala obsluha, ale napodruhé už to bylo v pořádku, takže prominuto... :-)
I když máte možnost dát si tuhle prasárnu v podstatě kdekoli, stejně je něco dobrého na tom, udělat si ji doma. Řekla bych, že to je skoro sociální pokrm, protože k jeho výrobě můžete sezvat partu kamarádů, povídat si, popíjet, třeba to maso ugrilovat a příjemně se u toho pobavit. A najíst, samozřejmě.
Vždy, když upřednostníme domácí výrobu před restaurací, tak se snažíme připravit si všechno sami. Bulky i maso. Naposledy jsme to upgradeovali ještě o level výš a vrhli jsme se i na domácí hranolky. Je to úplně jednoduché..
Nejlepší je použít nové brambory (já je dokonce sama musela jít vykopat - čerstvěji už to nešlo :D), které důkladně omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na proužky. Je úplně jedno, jestli patříte do skupiny lidí co mají rádi širší hranolky, nebo do té druhé. Zkrátka ty brambory nakrájejte jak se vám zlíbí, dejte je do mísy, zalijte studenou vodou a nechte asi 20 minut odstát, aby se z nich vyplavil šrob. Poté vodu slijte a přidejte olivový olej a koření - sůl a bylinky (nejlépe čerstvé). Pokud máte koření přímo na hranolky nebo americké brambory, tak ho tam dejte, i když mě připadá hrozně přesolené. Nakonec použijeme ruce a vše promícháme. Vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme péct asi 40 minut při 220°C.
Dohromady to ladí perfektně, tak dobrou chuť! :-)
Napište mi, jestli jste doma někdy dělali burgery se vším všudy a mějte se hezky!
Vaše,
Pozn.: První odstavec článku (ani žádný jiný) nebyl psán na základě jakékoli spolupráce s restauracemi. Jjedná se o můj osobní názor :-)
Mňam, vypadá to skvěle :)
OdpovědětVymazatIli Libertad
O to lepší je, že to tak i chutnalo :P
VymazatDěkuji, Il, za komentář :-)
Jojo.. náš Coolbar jen tak něco nepřekoná. :D Dělám si srandu.. :D Ale burgery tam mají opravdu na jedničku!
OdpovědětVymazatUrčitě i tyhle domácí mají něco do sebe. Na recept určitě kouknu, díky za inspiraci! :)
Michelle B :)
Jé, mám tu někoho z Tábora?! :-) Srandu si nedělej a Cool baru si važ (:D), máte to tam vážně super! :-)
VymazatZa inspiraci neděkuj, to je účel článku ;-)))
Děkuji za komentář, Michelle ;-)
Áno áno, jsem hrdý táborák! ;D .. Až se sem zas přijedeš někdy nadlábnout, určitě se ozvi, ráda se přidám :)
VymazatŠkoda, že nejde z fotek oživit, čas na oběd, tak bych si dala hned :) O prázdninách jsme zrovna jednou taky dělali burgery a moc jsme si pošmákli a v červenci jsme byli v Giraffy v Brně a byl taky výýbornej
OdpovědětVymazat