Přeskočit na hlavní obsah

#136 Pohled na silnější aneb sport a já...

Dobré odpoledne, milí čtenáři... Doufám, že jste se dneska vzbudili plni energie a děkuji, že jste klikli na tento článek.

Zrovna jsem se vrátila z projížďky na kole a přijemně unavena, se zeleným čajem v ruce zasedám k notebooku, abych si trochu vylila srdíčko a postěžovala si, jak je ten svět krutý. Ba ne, zas tak srdceryvné to nebude. Jen vyřknu názor, nad kterým se třeba někdo zamyslí a já budu mít blahý pocit, že jsem přispěla ke změně světa k lepšímu :-) 

Upřímně ani nevím, čím bych měla začít, protože k tématu, o kterém se chci rozepsat, mám hodně co říci. Snad tím, co je uvedeno v názvu článku - pohled na silnější lidi.

Co?
Já sama jsem v podstatě od malička (asi od první třídy) měla a mám nějaké to kilo navíc (že tu není fotka zase ale neznamená, že mám 300kg :D) O to více mě mrzí, když dá někdo, ať už cizí nebo blízký, najevo názor, že silnější lidi jistojistě sedí celý den doma v křesle, nohy na konferenčním stolku a ostatní příbuzní (samozřejmě se sklony k anorexii) do nich hází dortíky po lopatách.


Proč? 
Ne, není to tak. Neříkám, že si silnější člověk nemůže za svou váhu sám. Ona totiž ta častá "výmluva" na genetiku je docela ošemetná, jelikož vám každý, alespoň trochu znalý této problematiky řekne, že nadváhou v důsledku genetiky trpí téměř zanedbatelné procento lidí. Ovšem, kdo z nás někdy nezavzpomínal na to, jak tyhle kynuté tvarohové buchty plné droždí pekla naše babička (prababička). A byla hubená! Ano, pravděpodobně byla. Protože ona dřela od úsvitu na poli a nějaké to droždí v sobě rychle spálila. Jenže na nás, co téměř celý den prosedíme, se to prostě časem odrazí.  Ale recepty se dědí dál - a v tom je možná část té genetiky ;D. Dalšími vlivy je stres (že, maturantky? :D), deprese, ztráta blízkého člověka a nebo také odvykání kouření atp.... a nebo je hold jídlo vášeň a časem třeba i závislost. A to člověk už jen tak sám neovlivní.


Jak?
Nejlepší je, když si člověk sám uvědomí, že by měl na sobě něco změnit. To slovo sám je velmi důležité, protože jen s ním to jde úplně nejlépe. A potom! Motivace a podpora okolí. A jsme zase u toho! Ta podpora je šíleně důležitá a uznání či pochvala po znatelném výsledku je snad ještě důležitější!

Tak.
 
Fakt?
Vyberte si sport! .. Ty fotky a motivace a výsledky .. a ty fotky! Jsou všude na sociálních sítích! Ano, myslím snímky, jak všichni okolo běhají. Je to úžasné sledovat a neskutečně to nabíjí. Moc ráda se na tyto fotky dívám, ale ruku na srdce - mě samotnou běh prostě neučaroval. Snaha byla asi před dvěma lety, ale maratonec ze mě asi nikdy nebude.
O to více mě baví cyklistika. I když vím, že to není úplně sport na hubnutí. A tím jsme u dalšího bodu tohoto článku. Abych to uvedla na pravou míru - samozřejmě, že bych chtěla mít hezkou postavu, ale daleko důležitější pro mě je, abych se cítila dobře. Nepotřebuji mít 90-60-90. A dobře se cítím díky kolu. Pro někoho je svět nejkrásnější z koňského sedla, mě se líbí i ze sedla kola :-) 

Někdy spojím příjemné s praktickým a sjedu si třeba 15km pro časopis :-) .. A nějakých těch 400km za sezónu mi k tomu, abych se cítila dobře, docela stačí... :-)

Dále mě bavil i volejbal (haha, při mé výšce 160cm :-D na rekreační úrovni, samozřejmě), který jsem jeden čas hrála i pravidelně a nemůžu říct, že bych v něj byla úplné kopýtko. Obecně mám míčové hry ráda a když je příležitost, ráda si zahraji i teď! 

 Jenom kousek, a vážně mně cvrnkl do nosu.. Pozn. mějte přání, ony se plní ;)

Tak to vidíte. Třeba ten silnější člověk, kterého vidíte na ulici má také rád sport. A třeba je v něm lepší, než vy. A třeba se tak cití dobře... Nikdy nevíte.. Tak nesuďte, dokud vědět nebudete.. ;-)
  
Mohla bych psát klidně dál, ale to bych vás některé třeba unudila. A to bych tedy nechtěla! Pokud má někdo zájem, nášup najdete v článku #81 Novoroční předsevzetí aneb jak jsem zhubla 26kg, který jsem publikovala počátkem tohoto roku :-)
  
Tak sportu zdar! :-)
Vaše,





P.S.: Do komenářů mi napište, jaký je váš oblíbený sport a který byste třeba doporučili ;-)




Komentáře

  1. Super článek, ten s novoročním předsevzetím jsem nečetla, ale jdu na to ;)

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek a krásné fotky! Hodně štěstí s tvým předsevzetím!:)♥

    ADEL'S FASHION LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Hani, to je moc pěkně napsané! Mluvíš mi z duše, já sama to mám stejně a také mě baví míčové hry. To bychom si mohly někdy pinknout, hm? :D Neklesej na mysli, dělej to, co tě baví, protože i tvé fotky jsou krásné! :-*
    bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :-) To klidně někdy můžeme :D ... Na mysli neklesám, opravdu se snažím, aby to tak bylo :-) Děkuji moc za pochvalu :-)))) Měj se hezky :-)

      Vymazat
  4. skvelé fotky a článok ešte krajší! :)


    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
  5. Nejdůležitější je, aby se člověk ve svém těle cítil dobře :)... hezky napsané

    OdpovědětVymazat
  6. Článek o novoročním hubnutí si přečtu a teda.. velký palec nahoru! Jsi borka! (Tohle slovo jen tak nepoužívám, ale myslím, že se sem hodí. :D ) :) Já se snažím silnější lidi neodsuzovat, ale když někoho opravdu vypaseného vidím jen tak se "kulit" po ulici, prostě mě automaticky napadne myšlenka: "bože, ten by měl běhat". Znám spoustu lidí, kteří nejsou vyhublá špageta a o to víc výkonní a namakaní jsou. Na pár kilech navíc není nic špatného, když je člověk zdraví. :) A! Být sám se sebou spokojený. Na fotky se taky strašně ráda koukám. :D Dneska jsem zrovna byla na kole, protože mi bylo trapné jít běhat ráno, když jsem se vzbudila pozdě. Já radši běhám brzo, aby mě nikdo neviděl. :D :D tenhle článek mě opravdu moc bavilo číst! :) Měj se krásně :) Š.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.