Přeskočit na hlavní obsah

#134 Sejdeme se u koček...

Jestli je něco, co bych chtěla na tomto blogu zlepšit, tak je to kvalita fotek. Postupně na tom pracuji a podle několika vašich milých komenářů soudím, že se mi sem tam už zadaří. Děkuji ♥ 

Jenže potom nastane okamžik, o kterém bych vám prostě chtěla napsat a fotky nevyjdou. Možná jste to někdy sami zažili - buď nedostačuje technika, a nebo se snažíte fotit ve vší nenápadnosti a rychlosti. A někdy se to slije všechno dohromady - třeba při focení koček! V kavárně! Fotky nefotky, jdeme psát ;-)


Není to tak dlouho, co jsem viděla reportáž o kočičích kavárnách. Jedna byla v Tokiu, další v Budapešti. Druhá zmíněná sice není tak daleko, ale pořád to není to pravé. Pokud jste četli mou charakteristiku v menu blogu, tak jistě pochopíte, že když jsem zjistila, že jedna taková kavárna bude i Praze, bylo to asi jako kdyby mi před očima vybuchl ohňostroj štěstí. 

A "jedna taková"  se jménem Kočkafé Freya se nacházi v Bořivojově ulici, v domě s číslem 1102/43 na Pražském Žižkově.

Nechci vám lhát, a proto se přiznám, že první návštěva se neodehrála hned po otevíračce. Do jisté míry to bylo i proto, že jsem tvor často (i když v poslední době už ne zdaleka tolik) spontánní a nějaká ta rezervace předem není můj styl. Kočky hold táhnou a vím, že byly (a jsou) dny, kdy je rezervace nutná. Minulý týden jsme se tam dopravili na blind a doufali, že se tam dvě neobsazené židle najdou. Našly! 
 
Kdo by to byl řekl, že boty, kterýma jsem si prošlapala cestu od vchodu až po pohodlnou židli, s přijemnou tichou atmosférou okolo mě, budou načichlé mými mazlíčky. Sotva jsem dosedla, byli u mě! Asi čtyři kočky očuchávaly a zkoumaly, co se to tam k nim dostalo za novou kočičí vůni.





Když jsem fotila tohoto chlupáče, už se ke mě neslo moc dobře vypadající cappuccino. To jsem si mohla vychutnat třeba při listování pořadačem s informacemi o jednotlivých kočičkách :-) A že mi káva chutnala, to dokazuje fakt, že jsem stihla vyfotit už jen prázdný hrnek :-)  A pro info, ceny jsou v pražských mezích - spíše ale nižší, než vyšší :-)



Abych to shrnula, nebyla jsem tam naposledy :-) A jaká je Vaše oblíbená kavárna? Dávejte tipy klidně i mimo Prahu ;-) 
 
Mějte se hezky,












Komentáře

  1. Bože mačky sú skvelé zvieratá ♥ velmi by som nejakú chcela, ale mamina nechce a ani nikto z rodiny, nemajú radi mačky.. :D :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou :-)) Tak až třeba jednou budeš bydlet sama :-))

      Vymazat
  2. Vždycky jsem byla kočičí milovník, od malinka jsme doma měli vždycky alespoň dvě.. Pak jsem si ale našla přítele s alergií na kočky a při stěhování jsem teda přesedlala na pejsky. Ale do takové kavárny by mě nemusel nikdo ani chviličku přemlouvat. Muselo to tam být moc příjemné! :)
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tam opravdu moc příjemné, taková klidná tichá atmosféra :-) Já jsem si taky vždycky říkala, co když si najdu někoho kdo bude mít alegrii nebo dokonce nebude mít rád kočky... Jestli bych se jich dokázala vzdát. Ale dopadlo to dobře, přítel je miluje. Dokonce spíš nepočítá s tím, že by někdy měl psa, ale i toho bych já jednou v budoucnu chtěla :-) Tak uvidíme, uvidíme :-)))

      Vymazat
  3. to je nádhera, určite by som sa v takejto kaviarni zastavila :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  4. Takovou kavárnu bych si někdy chtěla otevřít, je to skvělý nápad :)
    Infinity of colors

    OdpovědětVymazat
  5. Až budu teďka v Praze, tak tam musím zajít, vypadá to parádně a navíc kočky miluju :-*
    bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  6. No teda, to je super projekt, budeme tam muset také zavítat! I já jsem kočičí milovnice: )

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.