Přeskočit na hlavní obsah

#133 Zdravá pizza?

Když se to vezme kolem a kolem, mně taky pizza na San Marcu v Benátkách dvakrát moc nechutnala. Možná je to ingrediencemi, možná jsme si vybrali špatný lokál a možná je to tím, že my Češi si rádi jídlo "počešťujeme", a tak nám ten originál potom přijde ... prostě divný.


Jisté ale je, že kdybych následující recept podala Italovi s větou, že se jedná o pizzu, asi by mě poslal do háje. A protože jsme Češi, tak nám to asi nevadí. Ostatně, když můžeme dávat pomazánkové máslo, které se už ani máslem oficiálně nazývat nesmí, do tiramisu ...


Pokud chcete docílit odlehčené pizzy, vražte do škopíku:

Na těsto: 300g vařeného květáku, 1 hrnek grahamové mouky, 1 vejce, sůl
Základ: 2 rajčata, 2 lžíce olivového oleje, čerstvé bylinky (bazalka, oregano...)
Na ozdobu: ... co dům dal... :-) .. Já použila cibuli, domácí listový špenát, šunku a 20% eidam.    

Rozsekaný vařený květák smícháme s ostatními zmíněnými ingrediencemi, z čehož vznikne vláčné těsto. Hodně se lepí na ruce, proto doporučuji k přemístění a rozprostření na plech vyložený pečícím papírem použít vařečku. Nakrájená rajčata (možno i oloupaná) vložíme spolu s olivovým olejem a bylinkami do mixéru nebo sekáčku. Vzniklou směsí potřeme těsto a nakonec odzobíme zeleninou apod. 
Pečeme asi 20-30 minut při 200°C (s ohledem na výkon trouby) :-).






Neřekla bych, že může chutnat až tak dobře, a tak ji třeba někdy zkuste. Stojí za to ;-)

Mějte hezký večer a zítra vstuptne do nového týdne pravou nohou :-)

Vaše,

Pokud se Vám tento článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry. Děkuji ♥






Komentáře

  1. Mňamka! To by mohlo být moc dobré, překecám mamku ať to společně upečeme, protože miluju pizzu ♥

    The 15 Weird Questions

    OdpovědětVymazat
  2. Včera som robila pizzu, ale bola iba taká basic a vôbec nie takáto zdravá :D uvidím, snáď sa mi podarí :)
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ono je dobré čas od času vpustit do sebe i tu "basic" :-D ..

      Vymazat
  3. It looks so delicious! Wish this recipe was in english, haha!

    http://industrialbarbie.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. What isn't, can be... perhaps later :-)) Thank for your comment ;-)

      Vymazat
  4. Tak to se mi teda ještě nestalo, že by mi v Italii echutnala pizza, ale tak snae se :)) třeba někdy přístě, každopádně zdravou pizzu jsem chtěla ochutnat už douho, tak snad už brzo vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt asi jenom šaptným výběrem :-) V jiných restauracích mi potom už chutnala.. Možná až moc :-D .. Určitě ji zkus ;-)

      Vymazat
  5. Mňam, květák miluju a tahle zdravá kombinace se mi hodně zamlouvá :)

    OdpovědětVymazat
  6. skvele fotky, hned mam na to chuť, too bad, že jedina pizza, ktorú budem najbližšie mesiace jesť bude mrazena :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale proč? Nemyslím si, že je o tolik náročnější - možná jen časově :-) Děkuji za pochvalu ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

Svíčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?), ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn.

Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-)
A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.

#89 Jak si vylepšit diář

Máte klasický papírový diář, nebo jste si tiskli měsíční plánovací diář z internetu?  Já mám oba - klasický papírový na osobní záležitosti a ten vytisknutý čistě jen pro blog. Ten mám ve formátu A5 a založený v šanonu (už chápete proč jsem měla potřebu čistit děrovačku :-)).
Ale aby to nebylo tak suché, rozhodla jsem si oba nějak vylepšit. Na Pinterestu můžeme najít nespočet "print labels", ale jsou zpravidla anglicky, jak jinak. A jelikož já preferuji spíše češtinu, "vyrobila" jsem některé sama :-)

#58 Ostříhaná aneb jak jsem se svěřila do rukou učnici...

Ahoj,
otázka na začátek: Svěřily byste své vlasy do rukou začátečnice? 
Já jsem celkem dlouho řešila dilema, jestli teďka jít nebo nejít ke kadeřnici. Potom přišel na řadu výběr kadeřnice, jelikož k té "mojí" se mi už nechtělo. Ne, že by stříhala špatně, ale vždycky mi udělala na hlavě něco, co jsem úplně nechtěla (ačkoli to třeba ani nebylo ve finále špatné).  Nakonec jsem tedy přemýšlela, co bych tak na té hlavě chtěla.