Přeskočit na hlavní obsah

#112 Složení kosmetiky?

Nemyslím si, že by se našel někdo, kdo se nikdy nepodíval na složení výrobku, který kupoval. Poslední doby se to týká dvakrát tolik. Nevím, jestli je to trend, sledovat složení, anebo se "mele" ať už do potravin nebo kosmetiky čím dál tím větší odpad.

Jenže jak mám poznat, co mi škodí a co ne? Pokud chemii rozumíte jako koza petrželi (rozumějte já), možná by vás mohl zajímat menší přehled základních "lahůdek" obsažených v kosmetice + jejich negativní účinky.

Myslím, že je to moc dobře a srozumitelně rozepsané, proto rozklikněte a čtěte :-) 



Tak jak se orientujete? Zajímá Vás alespoň trochu složení toho, co si "patláme" na obličej? :-)
Mějte se hezky,
Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥ 
Přehled jsem nalezla v katalogu obchodu biooo.cz

Komentáře

  1. Já jsem se nikdy na složení nedívala, ale za poslední dobu se mi udělala po některých sprcháčích na ruce vyrážka, jakoby takové hnusné červené místo, tak mi asi bude vadit nějaká složka, ale tomu složení já vůbec nerozumím

    OdpovědětVymazat
  2. Ke hledání výrobků nebo jednotlivých položek ze složení používám http://www.ewg.org/skindeep/. Snad existují i nějaké aplikace do mobilu. Kosmetické výrobky obsahují tolik látek (které mají taky různá označení), že se v tom jde vyznat opravdu těžko.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se přiznám, že na složení se dívám jen u potravin, ale u kosmetiky vlastně vůbec. Jelikož mi ty názvy právě nic neřeknou. Takže to nemá cenu, ale díky za ten "přehled" pročtu si to :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se přiznám, že na složení se dívám jen u potravin, ale u kosmetiky vlastně vůbec. Jelikož mi ty názvy právě nic neřeknou. Takže to nemá cenu, ale díky za ten "přehled" pročtu si to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mě hlavně teďka poslední dobou překvapuje, že i potraviny do kterých bych to neřekla obsahují kdo ví co.. Já vím, že tomu mohu rozumět jako koza petrželi a že i nějaká éčka jsou neškodná, ale prostě proč to tam přidávat? Třeba tyčinky z Nutrendu. Jako fajn, pořád lepší než nějaká pochybná ze supermarketu, ale proč tam třeba přidávat barviva? Proč? Radši si je udělám doma :-)) Děkuji za komentář :-)

      Vymazat
  5. Složení produktů mě nikdy moc nezajímalo, já si hodně všímám složení jídla, ale očividně je načase posvítit si i na kosmetiku. Skvělý článek.

    BayaChick

    OdpovědětVymazat
  6. Toto téma mě zajímá, ale nechci už vědět víc :D A to z důvodu, že kosmetiku mám ráda, a myslím si, že to není jediné, co nám nemusí prospívat. Všude je něco co nám může zaškodit, ale proč si ztrpčovat život, když se rychleji udusíme v našem vzduchu :D
    makeup-challenges.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Zajímavý článek, já si složení kosmetiky hlídám, od jistí doby. Trpěla jsem vyrážkama, resp. alergickou reakcí a na alergologii jsme se stáli nemohli dopátrat čím to je. Až jednou mi kolegyně vyprávěla o její alergii na parabeny, tak jsem doma projela kosmetiku a vysadila tu "nevhodnou" a alergiie byla pryč. Od té doby hlídám, zatím tedy jen ty parabeny, které jsou skoro všude. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Já hlídám hlavně parabeny, hliník, silikony a ty deriváty ropy... hrozně mě fascinuje, že se to hlavně objevuje v produktech dražších, parfumérských značek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to ani nevím. Já se nejčastějí dívám po těch silikonech v šamponech. Ale jinak u těch dražších značek mě vždy potěší, když vidím, že netestuje na zvířatech :-) Třeba jako teďka u MACu.. :-) Děkuji za komentář :)

      Vymazat
  9. Když to čtu, tak jsem znechucená. Nemyslím tvým článkem, ten je super a originální. Radši ani nebudu zkoumat složení mé kosmetiky, abych se nezděsila :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.