Přeskočit na hlavní obsah

#111 Jen taková to může být...

Svůj pokoj si nějakým způsobem upravuji každý rok už asi sedm let. A to zpravidla v létě. Možná, že by to letos nutné nebylo, jelikož jsem to naposledy vzala doslova od podlahy. Jenže člověk během roku zjistí, jak a co by bylo praktičtější něco někam umístit, a proč je třeba úplně na nic mít vzorované závěsy. 

--> pokračujte ve čtení -->
Samozřejmě začínám vymalováním pokoje - v podstatě jen tak se doopravdy uklidí. Nyní mám na stěnách jakýsi vlastnoručně namíchaný odstín kávové barvy, která je lehce do šeda. S tou jsem spokojená a pokud se mi ji podaří namíchat znovu, zůstanu ráda u ní.

Sice začíná sotva jaro, ale mě už to plánování nedá a začínám se poohlížet po nějakých doplňcích. Spontánních nákupů jsem si užila dost, takže to vezmu trošku pomalu :-) 

Ano, když jsou jednobarevné stěny, tak se k nim hodí vzorované závěsy. Jenže potom je ideální i jednobarevné povlečení na postel. Proto teď spím v bílých a už mě to nebaví. Světlé ano, bílé už ne. A závěsy si představuji také jednodušší. Ty na fotce jsou z Ikey, máme je v obýváku, účel splňují, a tak si je pořídím i do pokoje. // "Ovečka" na zem. V pokoji nemám koberec, ale před postel by se něco hodilo. Takže si plánuji pořídít umělou ovčí vlnu. Už jsem ji měla, ale byla sešlapaná. // Ananasovo-zázvorová svíčka by mě tedy zajímala. Mají ji v Primarku, tak doufám, že se tam dostanu co nejdříve :-)

Celý můj pokoj je laděn do tlumenějších tónů (kávová, hnědá, bílá), což se mi sice líbí, ale je to jeden z těch "přešlapů", který člověk vidí až po delší době. Chce to nějak oživit. Mám ráda červenou a tak bych chtěla takové povlečení. Nejlépe jednobarevné, ale to napravo (Top Shop) se mi zdá až moc divoké. Uvidí se.. :-)

 Vázu mám u sebe všehovšudy jednu, a jelikož si suším všechny růže, které dostanu, začíná docházet místo. // Karafa zase bude potřeba na letní limonády.// Potřebuji i lampičku k posteli a stojací lampa dokáže místnost hezky zútulnit.

 Ano, na okně mám bonsai. To je všechno. Sice k ní mám citový vztah, ale je jí tu smutno. Takže plánuji koupi nějaké botanické kolegyně. Že bude větší vůbec nevadí - tím lépe! :-) 

Máte nějaký tip, jak si zútulnit pokoj? A které barvy u Vás doma převládají nejvíce?
Přeji šťastný krok do nového týdne!
Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥
 Úvodní fotka je ilustrační (zdroj)

Komentáře

  1. No, jak poradit se zútulněním, já mám vystavené fotky a pohledy z cest, na okenním parapetu svíčky a orchideje a na nočním stolu momentálně bordel, hihi, tedy budík, mističku na náušnice (když si je zapomenu sundat), krém na ruce, balzám na rty, odličovač a ještě by se tam vyjímala kniha. Jinak já moc nejsem na takové ty lapače prachu, nesnáším utírání prachu :D Jinak, červené povlečení je hodně, spíš bych volila červené doplňky, polštáře, vázy, květináče apod.Tak ať se zvelebování vydaří ;)
    bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  2. No já mám pokoj vymalovanej na žluto a nábytek mám pak tmavě hnědej s proužkama černé :) Líbí se mi to takto, ale když bych si ho měnila někdy do budoucna, tak se mi moc líbí ten jednoduchý skandinávský styl
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skandinávský styl se mi také moc líbí a právě do něj pokoj stylizuji. Nechci ovšem, aby vypadal jako vytržený z katalogu Ikey :-))

      Vymazat
  3. Já asi před 3 lety zešílela a svojí úchylku na fialovou a takovou T-mobile růžovou přenesla do svého pokoje. Měla jsem fialové tapety, sytě růžový koberec a bílé závěsy s fialovým vzorem. Bohužel jsem z toho rychle vyrostla, ale teď co...Přežilo to všechno krom tapet, které jsem sundala a místo nich jsem tu 1 stěnu namalovala takovou šedo-hnědou barvou. Největšího zútulnění se ale pokoj dočkal, když jsem postel přesunula od zdi do prostředku pokoje. Sice vypadá mnohem menší, ale cítím se v něm líp :)
    hairOCD

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem se svým pokojem v rámci mezí spokojená, mám ho v kombinaci broskvová a světle modrá, působí hodně teple a útulně :) V budoucnu ve vlastním bytě bych ale chtěla jiný styl :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tato kombinace barev je moc zajímavá. Nikdy jsem neviděla, ani neslyšela, že by ji někdo měl :)

      Vymazat
  5. Momentálně bydlím už s manželem v bytě, kde převládá hlavně bílá a šedá a je mi tu fajn. Ale doma je člověk doma... Když přijedu k našim do domku, kde mám pořád svůj pokoj s nábytkem po pratetě Otylce je to boží. Nábytek má světle zelenou barvu, některé kousky jsou tmavohnědé, ale v doplňcích a povlečení apod. se střídá bílá a zelená. Jedním slovem je pokoj útulný! a cítím se v něm jako princezna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké! :-) Líbí se mi, když se dokáže i starší nábytek zakomponovat do interiéru, aby dobře ladil. Nebo ani ne třeba starý nábytek, jako třeba ten, ke kterému má člověk osobní vztah. Já mám třeba místo stolu šicí stroj po babičce a galerku na kosmetiku po druhé babičce. Obojí jsem trošku vylepšila/zmodernizovala a tak se mi to líbí. Každopádně, i když je to starší nábytek, tak je pořád na tom s kvalitou lépe, než ty dnešní ze Sconta apod. :-))) Děkuji za komentář! :-))

      Vymazat
  6. Že tě to baví tyjo :D já přestavuju pokoj tak jednou za 3 roky a to jsou ještě nějaké spíš drobnější úpravy- mám pokoj s bráchou, takže k tomu bohužel potřebuju i jeho souhlas :/
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleď ještě pořád mě to baví :-) Je to můj koníček. Vlastně, jak jsem psala, že už to takhle praktikuji sedm let, tak je to od té doby, co mám vlastní pokoj :) Se sdíleným pokojem by to šlo asi hůř, to je pravda :/ Tak snad se někdy zadaří.. :-)

      Vymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.