Přeskočit na hlavní obsah

#107 OOTD: Ples + jaký byl můj maturiťák?

Touto dobou je spousta nastávajících maturantek mé střední školy někde pod sušákem u kadeřnice a zcela jistě se těší na dnešní večer. Večer jejich maturitního plesu, kde dostanou svou maturitní šerpu. Já se tam jdu podívat a vzpomenout si, jak jsem se cítila před rokem já. Když jsem si šla za zvuků písničky When we stand together od kapely Nickelback špalírem spolužáků až k třídní profesorce.. 

A co budu mít dnes na sobě ?
Jelikož se letos budu účastnit opravdu jako divák, tak jsem vyhodnotila, že snad nebude úplně nespolečenské vzít si na sebe černé splývavé úpletové šaty z M&S. Jak je vidět na fotce, mají okolo límce koženkový detail, který je i zezadu o šířce cca 8cm. Má vize byla už od začátku něco černého a jednoduchého, abych si mohla vzít rudou rtěnku. Zatím se rozhoduji, jestli tu od KIKO (ještě jednou děkuji Báře z blogu bára.kára) nebo od essence. Druhá jmenovaná ale asi půjde jako doprovod v psaníčku :-)
Lodičky jsem si nové nekupovala, jelikož mi ještě pořád slouží jedny z těch starších - neskutečně pohodlné. 
Jsou z Deichmanna, ale mám je už pár let. Přežily toho hodně a na odepsání ještě nejsou :) Mají podpatek asi 6cm, což je ideální velikost na to, abych v nich mohla jít už z domova a přežila ples, popř. i afterparty bez amputace. Pozn. fotka je maličko zkreslila, jsou sytě černé :))

 Mám ráda kombinaci černé a zlaté, ale nesmí se to přehánět. Proto volím pouze dva doplňky. Náušnice a nejpraktičtější doplněk ze všech - hodinky. 

Když už jsem to nakousla, jak tedy vypadal můj maturitní ples?
Přesně řečeno - docela chaos. Hlavně tedy účes. Kadeřnice mě objednala až na druhou hodinu odpoledne, přičemž se dušovala, že to určitě stihne udělat. Měla jsem přijít už s umytou hlavou, že už účes udělá ze suchých vlasů. Skutek utek - trčela jsem přes hodinu pod sušákem. Letěla jsem rychle domů, abych pobrala šaty, plachtu, líčení (na to samozřejmě doma čas už nebyl). Nicméně jsem to stihla a potom už to bylo o trochu veselejší. Ples naší školy probíhá tak, že si každý maturant zvolí svou písničku, při které si po společném nástupu jde špalírem pro šerpu ke třídní profesorce. Tím si každý užije svou "chvíli slávy". Moc se mi tento systém líbí. Poté je přípitek, tanec, vybírání peněz za námi zvolené písničky Dávej, ber. Potom zase tanec a půlnoční překvapení :-))

A to jsme byli my :-))

Napište mi, jak jaký byl Váš ples (pokud byl) a co byste si jako "divák" oblékl/a Vy? :-)
  Mějte se hezky,
Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥


Komentáře

  1. Kombinace černá/zlatá se mi moc líbí, ale zjistila jsem, že doma nemám jediný zlatý šperk nebo doplněk :D

    Jak můžou být pro někoho boty na podpatku pohodlné? Jak?! :D To jen já mám nějakou kentauří nohu? :D

    A já jsem neměla maturitní ples, ale prostě jen v aule školy proběhlo ostužkování, ale to nastupování za zvuku vlastní písničky jsme měli taky. Všichni si tam dávali takové ty popíkové kravinky a potom jsem přišla já s Kabáty a jejich Corridou :D Ale musím uznat, že to byl nezapomenutelný okamžik :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D Dobrý komenář, pobavila jsi mě :D Boty na podpatku mohou být pohodlné, ale záleží na výšce a šířce jak podpatku, tak celé boty. A taky jde o zvyk, já trénovala jako malá na mamčiných lodičkách, možná proto mi to nedělá teďka zas takový problém :-D

      Vymazat
  2. U nás byl maturitní ples vselijaky protože jsme si ho museli zařídit úplně sami včetně financí a škola nám na to nic nepřispěl a.... Udělali jsme v pm klubu v Praze... Hezký to bylo ale nebylo to dotaženy do konce tak jak bych si to představovala! Ale šaty jsem měla dokonalý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je docela problém, když škola nespolupracuje, Ale je to hezký, že jste si to nenechali pokazit :) Naše škola měla a snad i mívá v PM afterparty. Měl tam být i včera, ale organizátor dva dny odstoupil od podepsané smlouvy, takže se to přesunulo :/

      Vymazat
  3. Hezký článek, úplně mě naladil na můj maturitní ples, už jen týden a dva dny, jupíí :D:))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Užívej si každou minutu, šíleně ten večer utíká! :/

      Vymazat
  4. Já si svůj maturiťák moc neužila, hlavně mě to mrzelo kvůli šatům, protože jsem se museli pořád převlíkat - nácvik v civilu, nástup v šatech, předtančení v kostýmech, pak v šatech a půlnoční překvapení v civilu...ale jinak jako divák na plesy chodím moc ráda. Mám ale takovou úchylku, že každé šaty vezmu na ples maximálně 2x a to už musí být, abych v nich šla podruhé (=nesehnala jsem žádné lepší šaty) :D

    hairOCD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To souhlasím, proto jsem si také šaty kupovala svoje. Vyšlo to daleko levněji, než kdybych dala 5000.- za půjčení šatů, které budu mít na sobě všehovšudy 3 hodiny. A to jsem s tím ještě hodně dlouho vyčkávala, než jsem se převlékla kvůli půlnočnímu překvapení. :-)

      Vymazat
  5. Marurita je proste jedinečný zážitok u mňa :) Mne všla úplne úžasne a stále na ňu spomínam taktiež som mala svoje šaty :)

    Pozývam ťa na moju MINI GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  6. Určitě Ti to slušelo :) Já jsem si ples užila, nejvíc naše předtančení, to mě vážně bavilo
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.