Přeskočit na hlavní obsah

#81 Novoroční předsevzetí aneb jak jsem zhubla 26kg...


Tak a je rok 2015...

S příchodem nového roku mají lidé spojeno předsevzetí do toho dalšího. Já si je nedávám, protože jsem člověk, který když si něco napevno naplánuje, udělá přesně opak.  

Takže pro mně se jedná spíše o plány do budoucna - do vzdálenosti jednoho roku. O tom bude ale příští článek.

Nejčastějším takovým bodem bývá "zhubnout" - možná proto jsou v lednu plné posilovny :-))
Pokud jste četli článek "O mně", tak víte, že se mi před dvěma lety podařilo shodit 26kg. A o tom bych vám dnes chtěla popovídat.. Zkrátka tipy, které jsem při tomto běhu postřehla.



Úvodem, nebudu vám sdělovat, kolik jsem vážila předtím, ani kolik mám teďka - to je pro mně zkrátka moc osobní. Prozradím, že to hezké číslo nebylo a finální váha byla dle BMI v normě :-) Bohužel zafungoval i jojo efekt, takže ani teď nejsem žádné tintítko - jisté ale je, že na původní cifru bych to už zajít nenechala!

Vím, že vím?
V prvním bodě je nejzásadnější, jestli chcete zhubnout deset kg ze sta nebo z pětašedesáti. Je jasné, že z vyšší váhy se hubne snaději. Proto pro začátek úplně postačí, když si "naordinujete" lehčí menší večeři a vynecháte "svačinky" během dne... Čím méně budete nad dietou přemýšlet, tím lépe. Začněte to brát jako nový životní styl a ne jako něco dočasného, co musíte strpět, než se zase pořádně najíte. Nepočítejte žádné kalorie, dejte si všechno, ale menší porci. Čím sytější a těžší jídlo, tím menší porce. Takto jsem dala dolů prvních 10kg - stylem  "Hubnu, ale nevím o tom".


Zaručeně zhubnete! 
Reklamy o zázračných pilulkách na hubnutí raději ignorujte. Netvrdím, že takové přípravky nikdy nepomohou, ale určitě nefungují tak, že budete ležet před televizí, baštit dortíky a přitom se vám budou zmenšovat stehna. Pokud se bez nich neobejdete, poptejte se v lékárně a nekupujte nic přes pochybné e-shopy. 

Co mě baví?
Najděte si koníčka nebo věnujte více času tomu současnému. Problém může nastat, když je váš koníček vaření. Ale i zdravé vaření může být zábavné. Anebo cvičení! Já třeba propadla cyklistice, ale bavilo mě i domácí cvičení - na youtube je tisíce videí s celou cvičební lekcí, takže si určitě vyberete - doporučuji aerobic, zumbu, poté třeba i prvky z pilates.. :-) 


Za maminku, za tatínka...
Ne, nehubnete ani pro tetičku, ani pro strýčka - hubnete pro sebe. Pro své zdraví a v neposlední řadě pro své sebevědomí. Kdo říká, že ne, ten lže. A i kdyby to byla pravda, stejně se mu zvýšení sebevědomí nevyhne. Takže hubnout pro sebe, ale mít motivaci. Tou se pro mě staly taneční. 


Chvalte a motivuje!
Pokud znáte někoho, kdo se snaží shodit kila a vidíte na něm rozdíl, pochvalte ho! Nic mě "nenakoplo" víc, jako když se mě sousedky, učitelky, spolužáci ptali, kolik jsem zhubla, jak to dělám a říkali, že mi to sluší. To samé platí pro posilovny. Když tam uvidíte silnější postavu, tak si jí buď nevšímejte, nebo v duchu pochvalte, že se rozhodla pro změnu. A když už se jí musíte vysmát do tlustých prasat, udělejte to v soukromí. Ani nevíte, jak takovému člověku může jeden úšklebek zničit veškerou snahu. V tomto ohledu mi bohužel přijdou Češi dost pozadu.

Pokud tedy máte pocit, že byste se svou váhou měli něco dělat, běžte do toho po hlavě! Nechci působit jako odborník, ale jsou to mé poznatky. Poznatky z přesvědčení, že to opravdu jde!

A pokud máte Vy nějaké osvědčené rady, tipy, dejte vědět do komentářů :-)
Hezký pátek,

Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥ 




Komentáře

  1. Hani, obdivuji Tě, že jsi dokázala zhubnout tolik kilogramů. Ve svých 15 letech jsem vážila kolem 59-60 kg a podařilo se mi zhubnout na 53 kg, aniž bych sama chtěla :) Prostě jsem jen přešla na trochu jinou stravu a přestala jsem jíst večer. :) :)
    Zdravím tě!
    www.lucieruzickova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Wáu, tak to je paráda, máš můj obdiv, Hani! :)) Pro mně byl hodně zlomový první rok na VŠ, když jsem se stravovala děsivě a taky jsem tak vypadala. S tím vlastně bojuju dodnes. Pořád se nějak nedokážu přesvědčit, že mám mít svoje tělo ráda a né ho nesnášet.
    Tech for Girls!

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkně jsi to napsala a určitě na sebe můžeš být pyšná, kolik jsi shodila :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, smekám a pokud nejsi spokojená nyní, jdi do toho po hlavě i ty ;-) Já jsem hodně zhubla na střední, kdy jsem se dostala na prima velikost, bohužel nervy a stresy mě dostaly do fáze, kdy jsem si kupovala větší a větší velikost. Poslední rok se s tím snažím víc bojovat a dokonce se mi i podařilo něco shodit, co už se nevrátilo, tak snad mi to v novém roce půjde dál.
    Hodně štěstí a držím pěsti! Mimochodem, napsala jsi to moc pěkně ;-)
    bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také, že půjdu..Bohužel, kdo nemá ten dar, že může jíst cokoli a nepřibere ani deko, anebo není takový, že se nesmíří s velikostí XXL, bude váha pravděpodobně celoživotním bojem či během na dlouhou trať. Tímto článkem jsem nechtěla nijak moralizovat, ale sdělit, že ono to opravdu jde. Tak trochu byl tento výlev i motivací pro mě, abych nepřestávala a brzy se mohla pochlubit článkem dalším :-)

      Děkuji za podporu, držím prsty i Tobě a těším se na další články od Tebe!
      Skills of Art

      Vymazat
  5. Super článek :) s těmi "zázraky" na hubnutí máš naprostou pravdu, neznám nikoho, u koho by to fungovalo :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, klobouk dolů! Shodit 26kg je obrovský úspěch! A máš pravdu, já si taky myslím, že to jde, když se chce, člověk na sebe nekašle, nekašle na svůj životní styl a furt dokola si nedává brambůrky/dortíky (dosaď si cokoliv nezdravého) s tím, že už jsou určitě poslední. Chce to pevnou vůli. Já jsem sice s váhou nikdy problémy neměla, ale jednou jsem se rozhodla dost změnit svůj životní styl - stravování, pohyb. A bylo mi i jedno, že se mi mnozí smějou nebo pošklebujou za to, že jím quinou nebo bulgur místo toho, abych si dala uherák. No, kdo se bude smát pak, že... :) Tak hodně štěstí do dalších dní! :)

    LadyKerstyn blog

    OdpovědětVymazat
  7. Skvěle jsi to napsala! a přesně jak píší kolegyně, klobouk dolů, je to pecka! Také se chystám na "lepší životní styl", strašně bych chtěla žít zdravě, ale problém je, že mi přijde, že nemám čas na pohyb. Snad k tomu nějak dospěju, to, jak jen sedím u počítače je fakt zlo... Jinak přeji krásný nový rok a všem hodně sil do nového životního stylu ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je pecka, seš dobrá a máš silnou vůli!:) Nikdy u toho nevydržím:D
    Jakub Janata fashion blog

    OdpovědětVymazat
  9. Jsi dobrá, já jsem zhubla hodně přes prázdniny, ale teď bych to chtěla zase nabrat a nejde to :( Když mám málo kilo, připadám si příliš slabá :( :DD

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.