Přeskočit na hlavní obsah

#71 Je zima a já peču...


Hezký večer,

budu oponovat názvu článku. Ne, není zima...To, že je teď (alespoň u nás) nějakých 0,8°C neznamená, že je zima. Ovšem, jak na to nejsme zvyklí, tak mi dneska - promiňte mi ten výraz - byla opravdu krutopřísná kosa :-D
 Když jsem jela ze školy, tak jsem málem zmrzla při čekání na autobus a když se odpoledne změnilo při jízdě i auto v kostku ledu, raději jsem to vzdala, dala si horký čaj a udělala své první letošní cukroví.

A to - kakaové cukroví s červeným vínem a rumovým krémem. Zkrátka nic pro děti :-D
Myslím, že se celkem povedlo. Nicméně, připsala jsem si dneska ještě jedno prvenství. Ano, povedlo se mi spálit první plech.

A jak se to stalo? Odběhla jsem splnit vánoční přání mému blogu. Už ho najdete i na facebooku! 


A to byl první den letošního prosince!


Jak jste na tom s cukrovím Vy? A kolik druhů pečete, jestli pečete a které máte nejraději? :)

Mějte se krásně a mějte se rádi :-)

Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥ 

Komentáře

  1. my máme něco málo napečeno už, linecké, perníčky, ořechové a vanilkové rohlíčky, které se pořád užírají :(( :D

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. My sme doma ešte nič nepiekli :D. Myslím, že ani nebudeme. Mama piecť nechce, keďže ja sladké veľmi nejem. Určite však chcem upiecť aspoň nejaké tie perníčky a pridať ich na blog. Ja osobne mám také články rada. Dúfam, že aj moji čitatelia. Čo sa týka mojich najobľúbenejších koláčikov... musia to byť parížske rožteky :)
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  3. No u nás peče mamka :). V neděli jsem měla první perníčky a už se těším na více cukroví, to Tvoje bych si dala hned

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já se letos poprvé rozhodla nepéct a nechat to na kamarádce, prostě mi to stejně nikdy nešlo... ale kakaová cukrátka mám nejradši .-) Bára, mamapocket

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepéct? Tak to mě by asi ta vůně cukroví chyběla :-) I když tu pravou vánoční asi stejně vytvoří až domácí vánočka :-)

      Skills of Art

      Vymazat
  5. Ja jsem teda maniak na vánoční perníčky ... Ty by mi bohaté stačily na Vánoce ! Ale samozřejmě takové vosí hnízda tak nejsou k zahození !
    Taky jsem se hodila do vánoční nálady a mam na blogu článek !!!!
    Dystak koukni :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na perníčky se chystám ve čtvrtek, tak snad :) Kouknu, děkuji za pozvání :-)

      Skills of Art

      Vymazat
  6. Ta zima je hrozna...je pekny ze nam nasnezilo,no na Vanoce urcite zase nic nebude...:D

    OdpovědětVymazat
  7. mmm....složení cukroví je opravdu lákavé :3 Já dneska díky ledu cestovala vlakem do školy 3 hodiny, místo klasické půlhodiny :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to bych se na to asi bez pardónu vykašlala :-D Nám naopak nedorazila profesorka, takže jsem byla o tři hodiny doma dřív.. :) Tak snad už to bude lepší :-)

      Skills of Art

      Vymazat
  8. Já a pečení nejde moc dohromady, takže se držím jenom nepečených vosích úlů, který naprosto miluju! No a přitom mi pomáhá táta, kterej je mistr ve vyrábění kokosových kuliček, které jsou v jeho případě velikostí dělové koule :D. Když už jsme u těch Vánoc, tak jsem tě nominovala jako pokračovatelku v mým Merry Christmas TAGu :))
    Tech for Girls!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.