Přeskočit na hlavní obsah

#58 Ostříhaná aneb jak jsem se svěřila do rukou učnici...


Ahoj,

otázka na začátek: Svěřily byste své vlasy do rukou začátečnice? 

Já jsem celkem dlouho řešila dilema, jestli teďka jít nebo nejít ke kadeřnici. Potom přišel na řadu výběr kadeřnice, jelikož k té "mojí" se mi už nechtělo. Ne, že by stříhala špatně, ale vždycky mi udělala na hlavě něco, co jsem úplně nechtěla (ačkoli to třeba ani nebylo ve finále špatné). 
Nakonec jsem tedy přemýšlela, co bych tak na té hlavě chtěla. 



Upřímně.. Nikdy jsem nebyla z těch, která bez mrknutí oka dala dva litry za kadeřnici a odešla. Ne, za tuto službu se mi nikdy nechtělo platit větší sumu. Jenže to je skoro nemožné a tak nechodím na stříhání tak často, jak by se mělo chodit. A když už tam jdu, tak chci, aby to bylo vidět..

A tak jsem se rozhodla pro šikmé mikádo - tedy podkovu. Hledala jsem kadeřnictví na internetu a došla jsem k článku, že se dá nechat ostříhat v kadeřnictví, kde jsou učnice na praxi. 
Ohlasy celkem fajn a i cena dobrá. 
Možná trošku risk, ale když jsem neměla zas tak omezené požadavky na délku, rozhodla jsem se pro. Je to hned u stanice metra Invalidovna a můžete přijít bez objednání. Ujala se mě holčina, nebylo jí víc jak osmnáct a dala se do práce. Zkracovala asi o 25 cm a proto mi nejdřív musela udělat culík a ten ustřihnout!
Najednou bylo okolo mě asi 5 studentů. Když začala stříhat, jedna z holek vykřikla "Proboha proč??" ... a kluk dodal: "Tak tohle jsem vždycky chtěl zkusit"...

Zasmáli jsme se a práce trvala jen asi o 20 minut déle, než je obvyklé - to z důvodu, že chodila "na kontrolu" mistrová (a možná také proto, že mám celkem husté vlasy a musela dost prostříhávat). Nakonec jsem odcházela spokojená a jen o 190.-Kč chudší (a to včetně tužidla a regenerace).

Pokud se tedy nebojíte, můžete to zkusit - četla jsem dobré ohlasy i na Plzeň a Brno :-) Já jsem tam nebyla naposledy :-)

A takto jsem dopadla :-) Mimochodem.. taky Vás tak štve, že je brzy tma a nedá se fotit? :/

Tak co, svěřily byste své vlasy do rukou začátečnice? ;)) Pište názory, moc mě zajímají :-)

Hezký večer,

P.S.: Stále hrajeme o náhrdelník TADY! :-)

Pokud se Vám článek líbil a chcete vidět další, klikněte na odběry, děkuji! ♥



Komentáře

  1. Hurá mám konečně nejdelší vlasy z party :D

    OdpovědětVymazat
  2. Teda o 25 cm, to je masakr :). Vždycky jsem chodila ke kadeřnici se strachem, ale už jsem si našla svoji, kdy za ostříhání na sucho zaplatím 100 Kč a ostříhá mi to tak, jak jsem chtěla :). Pěkný účes
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Už jsem se lekla, že Invalidovna bude znamení :-D Naštěstí ne :-D Já se stříhám sama, ale učnici bych se klidně do rukou svěřila - mám husté vlasy a chybky se tam ztratí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, také jsem to sama několikrát zkoušela a byla jsem spokojená :D Ale přeci jen nemám tak ostré kadeřnické nůžky a proto už radši zvolím kadeřnictví :-)) (a doma stříhám jen přítele :-D) .. a souvislost s Invalidovnou mě tedy nenapadla a pravda, že hodně pobavila :D

      Skills of Art

      Vymazat
  4. Ahoj. Já mám úplně rovné vlasy, takže velmi záleží na kvalitě střihu.
    Jednou mi kamarádka poradila, že je u nás jedna kadeřnice začátečnice a že prý stříhá moc dobře. Svojí předchozí kadeřnici jsem měla 200 km daleko, tak jsem to riskla. (Pracovně jsem předtím bydlela právě 200 km od domova a měla jsem tam skvělou kadeřnici. Sice drahou, ale stálo to za to.) Kadeřnice začátečnice mi zdánlivě jednoduchý střih tak zvojtila, že jsem hned druhý den musela jet těch 200 km na přestříhání. A nešlo to jinak, než že jsem musela nakrátko. Dodneška nevím, jestli se mi kamarádka nechtěla pomstít :))
    Takže po téhle zkušenosti - asi bych se učnici nesvěřila :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, podle mě to byla velká odvaha... člověk asi může mít štěstí a odejít s dobrým střihem, ale bála bych se, že to bude spíš výjimka... Já se dala ostříhat právě dnes, taky z dlouhých na krátké mikádo, je to super pocit a lehká hlava... B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říci.. ale sama si myslím, že je to tak 50 na 50 a to máte i když jdete úplně k nové kadeřnici.. :-) Takže pokud člověk nemá úplně rovné a řídké vlasy, kde by byla sebemenší chybka vidět, tak bych se toho nebála.. Taky člověk asi nemůže být extra náročný a vědět, co bude osmnáctiletá holka s roční praxí zvládat :-))

      Ale ten pocit, ten je parádní! A navíc téměř bezúdržbové - jsem spokojená :-))

      Skills of Art

      Vymazat
  6. Uz jsem o teto moznosti slysela, ale jsem osobne na vlasy dost choulostiva, a tak jsem asi 15 let (fuj) chodila k jedne kadernici a nyni v Brne (po prestehovani) nasla skvelou na doporuceni. Spolubydlici u ucnu byla a nestezovala si, takze verim, ze pokud je tam mistrova a budouci kadernice neni rychlik, tak se to da v pohode zvladnout :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky vždycky bála nějakých větších změn v účesu, ale tentokrát, když mi byla délka fakt jedno, tak jsem se rozhodla to zkusit :-)
      Myslím, že se to zvládnout dá 100%, hlavně se slečna nesmí bát zeptat mistrové na radu, kdyby nevěděla jak pokračovat... :))

      Skills of Art

      Vymazat
  7. Tyjo 25 cm? Já jsem vždycky litovala když jsem si z vlasů pod ramena nechala udělat mikádo, ale jednou za čas to chce..:) Ale asi bych se bála svěřit mé vlasy učňům:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.