Přeskočit na hlavní obsah

#52 Apple-orange "NANU NANA" muffins


Ahoj,

dlouho tady nebylo žádné jídlo, tak doufám, že vám to teďka trošku vynahradím :-)

Budou to jablko-pomerančové "NANU NANA" muffinky.

Potřebujeme:
...dvě vejce, čtyři střední jablka, pomeranč, 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 třtinového cukru, 4 lžíce oleje, hrnek mléka, 1/2 lžičky prášku do pečiva,  sypaný ovocný čaj (třeba z NANU NANA - nesmí obsahovat čaj, pouze ovoce)

Oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka smícháme se sněhem z bílků. Žloutky utřeme s cukrem ve zvláštní míse. Nakonec spojíme a přisypeme trochu sypaného ovocného čaje a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme mléko a olej. Pečeme asi 30 minut na 180°C.



Jaké jsou Vaše nejoblíbenější muffinky? :-))






Komentáře

  1. Ty jo, ten sypaný čaj, to by mě nenapadlo :-) já mám nejradši takové ty "zdravé" s oříšky, nebo semínky, zeleninou, nebo celozrnnou moukou.
    Nejradši mám tyhle:
    http://kamenurazu.blogspot.cz/2014/09/mrkvovo-cuketove-muffiny.html

    OdpovědětVymazat
  2. To je super nápad s tím čajem, to díky za tip :) Muffinky vypadají krásně, já jsem je zatím pekla 2x a to vždycky obyčejný těsto s čokoládou
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. škoda, že keď sa ich snažím upiecť nikdy mi nevyjdu.. :D :D inak ich milujem :3

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. wow s "čajom" by ma to nikdy nenapadlo :) šikovný nápad ako oživiť muffinky :D ja robievam jablčkove

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.