Přeskočit na hlavní obsah

#48 What I HAVE and what I WANT from IKEA


Ahoj,

to, že se teďka objevují články o nákupech v obchodech IKEA, přičítám těm jejich podzimním svíčkám.
Nebudu popírat, že teďka sedím u stolu, vedle lampičky mám hrnek čaje a z druhé strany mi klávesnici osvětluje ona známá ovocná "ikeácká" svíčka.

Mimo ni, mám doma z Ikey (a mohla bych vám doporučit):




1) Jeden z nejlepších "kupů" v Ikee - sada tří "krabiček, dóziček" z mořské trávy. Původně je to určeno do koupelny, ale mám je normálně v pokoji - největší mám na dekorativní kosmetiku, kterou používám denně, středí na blbosti (teď je tam zrovna utopený mobil, silikonový náramek, hodinky a rok starý hopík z Hamburku :-D) Navíc krabičky krásně přírodně voněly a za 49.-/sada - nekupte to!
2) Ach ano, tyhle hrnečky bez ouška - dokonale fotogenické a jednoduché hrnečky na větší kávu -stejně dobře jim sluší kakao :-)
3) Nejlepší kuchyňské náčiní - jednoduché a výborné. Mají asi 6 druhů a máme je všechny (a kupovaly jsme je na etapy :-)).. Myslím, že je i kvalitní a i když by se třeba jeden kus zničil, tak nový stojí 25.- a to tolik nezamrzí..
4) Váza za 9.- Kč... mám k tomu něco dodávat? .. Jo! Na otvor akorát pasuje špunt od vína, takže si z toho můžete vyrobit stylovou lahvičku - třeba na domácí pleťovou vodu.
5) Svíčky.. Kdo by je neznal.. Akorát mají posledních pár měsíců trošku jiný tvar a už se mi tolik nelíbí :-(
6) Super gumová tvořítka na led.. :-)
7) Polštář - nevím jestli marketingový trik a nebo švédská norma, ale povlečení v Ikee má prostě menší povlak na polštář (tuším, že 60x50cm).. Takže taková nezbytnost (ale za 39.-Kč)
8) Stylový budík - ne, není jen stylový - dokonce funguje a stylově vás dokáže probudit! Po vzbuzení jsem potřebovala 10 minut, abych rozdýchala šok z toho rachotu..  Po týdnu už sloužil opravdu JEN jako dekorace.
9) Osuška - tu jsem si poručila, když jel brácha s přítelkyní na nákupy. Koupili omylem trošku jiný odstín a asi po měsíci jsem jí nějak odbarvila a jsou na ní fleky. Potom jsem ji vozila v autě, kde půlka vyšisovala a nakonec jí mám na zahradě k bazénu ... Krutý osud.. :/
10) Neznám snad člověka (a restauraci), kde by neměli tyto skleničky - jsou boží! 
11) Pokud sháníte dobrou a hezkou mísu, kupte si tuto! Sluší to v ní salátu, i naloženému masu na gril. (Pardon, zním jako reklama)...
12) Sítko na čaj - to jsem objevila relativně nedávno, ale stojí za to... Od teď už jen sypaný čaj :-)
13) A klasika - květináčky.. !


Dále jsem kupovala ještě tři sady povlečení na postel, ale dvě z nich jsou dárek, takže sem fotky dávat nebudu - co kdyby náhodou :-))

A co někdy URČITĚ budu mít?

1) Květináč - prostě se mi líbí. Myslím, že je to další hezký zdroj přírody do příbytku :-)
2) Sakra velká bonsai - jednou, až budu bohatá, krásná a úspěšná :-D
3) Myslím, že pro ně co nevidět pojedu :))
4) Tak tohle je srdeční záležitost snad od dob, kdy jsem ještě netušila, co to Ikea je (a ani jsem nevěděla, jak moc je ta sedačka pohodlná). Tolik sitcomů, kde mají podobnou, hezky uprostřed obýváku. Nutno říci, že jsem od této krásky byla před már měsíci jen krok. Nakonec se ale objevila jiná v akci, tak si ještě musím chvilku počkat. (Barva je spíše ilustrační, ačkoli šedivé bych se také nevyhýbala).
5) Servírovací stoleček - mimochodem, tento se fakt hodí ke grilu! Ale v tomto "wish listu" měl být spíše indicií ke kuchyni. Mají je tam krásné, ale bohužel dražší a proto se asi spíše budu jen inspirovat.. :-)
6) Skleničky na vínko - už jsem pro ně jela, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Stejně vypadají hezky.. :-) 
7) Tuto karafu ukořistím na jaře 2015 a v létě 2015 se těšte na ty limonády, co tu budu publikovat.. sázka?
8) A romantický rámeček na závěr.. :-)

A to je asi všechno... Jsem si jista, že toto byl zatím můj nejdelší článek a snad nebyl úplně vyčerpávající (a třeba i trochu inspirativní)..

Máte něco z uvedených věcí? Máte rádi Ikeu a jak se Vám líbí tyto věci? :-)




Komentáře

  1. hezký článek, ještě nidky jsem v Ikee nebyla, ale vím, že tam mají krásně věci :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ikea by mohl být můj druhý domov, akorát peněženka vždycky protestuje, vůbec tomu nerozumí. Nejvíc vždycky čerpám inspiraci v zařízených "bytech", mamka ta se vytratí do svíčkotechny a táta se tam chodí akorát najíst :D.

    techforgirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ikeu mám ráda moc a vždycky když tam jedu, tak bych pobrala 1000 věcí :D Ty jsi nakoupila samé krásné věci
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké věcičky, celkově se mi věci z Ikey moc líbí :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  5. Ikeu mám strašně ráda, už snad ani nenakupuji věci do bytu jinde :D .)

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes zrovna do Ikei jedem! Moc krásně napsaný článek!

    www.gabrielaschejbalova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Každým Vaším komentářem jsem moc potěšena :-) Děkuji..

Populární příspěvky z tohoto blogu

#109 Únor za námi

Ú nor 2015 už je oficiálně za námi. Stalo se toho celkem hodně, a proto se s vámi podělím o pár fotek :-) Konec vykecávání, jdeme na ně.

#103 Filmy, které byste měla jako žena vidět

P řeci jen ještě není natolik teplo, abychom trávily většinu dne venku. A tak se celkem rády ještě zachumláme do deky a s kávou v ruce zhlédneme nějaký film. Původně byl tento článek plánován na Valentýna, ale proč mučit drahé polovičky slaďárnami. Pojďme si je vychutnat spolu - samy ženy!

#93 DIY: Co se svícny z IKEA?

S víčky z IKEA milují všichni. Někteří se možná bojí, aby nevyhořeli (viď, tati?) , ale stejně je milují. A i tak si je koupíme, ačkoli je vlastně ani nepotřebujeme. Dvacet pět hodin celkem obstojné vůně je prostě fajn. Když stojíme v obchodě a házíme bezhlavě jednu svíčku za druhou do vozíku (protože "no neber to, za tu cenu!"), možná nám nedojde, že po vypálení vosku zůstane docela pěkná skleněná nádobka. Taková, že pokud v sobě máme alespoň trochu vetešníka, bude nám líto ji vyhodit. Ať jich máme doma klidně sto padesát! :-) A tak jsem tu s pár tipy, co s takovou nádobkou udělat.