Přeskočit na hlavní obsah

#195 Tekuté zlato na tři..

Ahoj čtenáři!
konečně jsem se dostala k notebooku za jiným účelem než je učení. Zkouškové klepe na dveře, a tak začíná ta náročnější část roku. Vyvažuje to samozřejmě MS v hokeji a také zahrada. Ta mě baví čím dál tím víc. Rýsuje se nám skalka, je hezké počasí a já se dopuji každý den alespoň jednou hlávkou salátu. Zkrátka začíná to období, kdy stačí jít na nákup na zahradu. 


Před pár dny jsem šla takhle nakupovat a vzala jsem i 200 květů pampelišek. No jo, na med :-) 


Už loni jsem vám o tomto táhnoucím se zlatě psala a letos se budu opakovat. Tentokrát jsem ovšem přidala do sklenice jádra vlašských ořechů a zalila je hotovým medem. Je to sice bomba, ale na zmrzlině opravdu moc dobrá... (ještě větší bomba). 


Potřebujeme:
 200 květů pampelišky, 1,5 litru vody, 3 citrony, 1kg krystalového cukru

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme rozkrájené omyté citróny a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat (možno i déle - ale já to nikdy déle nevydržím :-D). Druhý den vaříme dalších 15 minut a poté přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší.


Jen zkoušejte.. než odkvetou! :-)
Vaše,






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#150 Podzim je tu! + giveaway!

A hoj čtenáři! Tak je to už vážně tady. Podzim. Už týden máme v obýváku první okrasné dýničky, které jsme museli utrhnout, aby stačily vyrůst ještě ty zbylé. K nim vřes a aromalampa už zahájila svou letošní směnu. Dneska ráno to už i za oknem vypadalo pěkně podzimně. Sychravo, pár kapek taky spadlo.  Já tedy doufám, že se ještě sluníčko ukáže a na křupání suchých listů pod nohama si ještě chvilku počkáme. Zároveň se ale trošku těším, až si s někým dáme horkou čokoládu a budeme si povídat. A přiznám se, že jsem včera pošilhávala po šátcích v obchodě. 

#113 Jarní nákupy v C&A

V čera začalo jaro. Dobře, možná ne podle kalendáře a vzhledem k tomu, že má o víkendu ještě nasněžit, tak možná nezačalo ani podle přírody. Ale začalo v C&A novou kolekcí.  Včera probíhala na Václaváku v prodejně C&A Diamant Můstek akce, při které jste si mohli nakoupit se slevou a ještě vám byl nákup zpříjemněn.  --> pokračovat ve čtení -->

#232 Kde jsem byla s Knihou kaváren 2017?

Jelikož se n á m rok přehoupl do zač á tku března, přem ý šela jsem, jak moc je ještě aktu á ln í ps á t tenhle typ čl á nku. Ten loňsk ý byl ale jeden z nej ú spěšnějš í ch, a tak jsem se po nedobrovoln é (ale př í jemn é ) offline pauze rozhodla zasednout za monitor, vyt á hla loňskou Knihu kav á ren z knihovny a začala hledat fotky př í mo z m í sta činu. A že jich zase p á r bylo. Kde jsem byla s Knihou kav á ren 2017? Až na půdu - P í sek Můj kafepř í běh loňsk é ho roku zač í n á na straně třin á ct, kde se dozv í d á me o podniku jm é nem Až na půdu. Nach á z í se v m é m obl í ben é m - Jihočesk é m kraji - přesněji v P í sku. Až teď, když p í šu tyhle ř á dky, mi doch á z í , že jsem mu věnovala cel ý čl á nek. Bingo - nemus í m dohled á vat fotky :-). Každop á dně tohle m í sto si pamatuji moc dobře a pl á nuji se tam letos zastavit znovu. Maj í skvěl é kafe a poctivě na instagramu sleduji jejich nab í dku brunchů. Caf é Jedna - Praha 7 Č á st Prah...